avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită procedura plata datorie
Discuție deschisă în Executare silită

procedura plata datorie

Urmare a unei hotarari judecatorest definitive, am de achitat o datorie catre o persoana fizica. Am primit din partea executorului judecatoresc somatia de plata, dar persoana careia ii datorez banii a decedat, nu mai pot face plata datoriei. Ieri,am primit inca o somatie de plata, beneficiarul din somatie este tot persoana decedata.Cum procedez ca sa-mi sting datoria?
Nu stiu daca exista mostenitori, si in cazul in care mi se solicita plata datoriei cum pot sa ma asigur ca persoana chiar este mostenitor si ca datoria mea a fost " mostenita'' de catre acea persoana ? Executorul judecatoresc nu ar trebui sa-mi transmita numele mostenitorilor in drept carora sa le achit datoria si nu cel al persoanei decedate? Sau poate ca d-nul executor nu stie ca persoana este decedata si revine la prima somatie?
Daca trimit banii prin mandat postal la adresa din somatie, destinatarul este decedat, ar putea altcineva sa ridice banii?. Dovada platii din punctul meu de vedereb ar fi facuta prin copia mandatului postal.... Cum sa procedez?
Astept din partea d-voastra un raspuns care sa malamureasca asupra pasilor de urmat
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 20:03, 3 Septembrie 2015
Depuneti suma precizata in somatie direct la executorul judecatoresc care a emis somatiile
Buna ziua,
Se depune suma la executor acesta emitand chitanta.
Despre restul .... e treaba lui, dumneavoastra fiind exonerat de orice datorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata intretinere si restante,refuz incasare bani unlocataranonim unlocataranonim Buna ziua,dupa cum multi romani resimt criza din greu si eu sunt unul dintre ei,am ramas o perioada fara loc de munca si normal ca s-au adunat ... (vezi toată discuția)
Executare silita inceputa de societate telefonie fixa Monicul Monicul Va rog o mana de ajutor in acesta problema! Am gasit (in usa) o somatie de plata,( de la un executor judecatoresc )la care este anexata o sentinta a ... (vezi toată discuția)
Executare silita Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Am urmatoarea problema:astazi am fost instiintata telefonic de un executor judecatoresc ca am de plata o suma de bani cu titlu cheltuieli de judecata (2700 ... (vezi toată discuția)