avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintat copilul mamei, ea poate iesi din tara cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintat copilul mamei, ea poate iesi din tara cu el fara acordul lui?

Buna ziua,,,eu locuiesc in Italia,impreuna cu familia mea (sotia si doua fete minore de 12 si 9 ani),,,si in ultimul timp nu ma mai inteleg cu sotia,,,si as vrea sa revin in Romania,insa as vrea sa imi iau si fetele cu mine,dar sotia nu este de acord si ma tot ameninta ca ma baga la puscarie daca iau copiii...trebuie sa mentionez ca fetele sunt nascute in Romania,,deci sunt cetateni romani si noi nu suntem divortati....ce se poate intampla daca fac acest pas??? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 16:54, 4 Septembrie 2015
ati pus un titlu care nu are legatura cu mesajul.

puteti iesi din Italia si veni in Romania, insa trebuie sa cereti in instanta ca locuinta copilelor sa fie la dvs pt ca acum locuinta lor e in Italia si mama va poate face plangere pt rapire si sa ceara inapoierea fetelor.
Din moment ce nu v-ati judecat pentru copii puteti veni cu ei in Romania. Odata ajuns aici mergeti la judecatorie si solicitati exercitarea autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului copiilor la dvs., pensia alimentara si programul de vizita, eventual divortul.Copii cu varsta de peste 10 ani vor fii ascultati in instanta). Nu stiu daca sunteti CRDS-cetatean roman cu domiciliul in strainatate- sau doar aveti rezidenta in Italia. Nu puteti fii acuzat de rapirea propriilor copii daca sotia nu are incredintare la ea prin instanta de tutela si daca luati copii cu acordul lor.
Ultima modificare: Vineri, 4 Septembrie 2015
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire in tara cu copii elena.panaite elena.panaite Buna ziua, Cum se poate intoarce in tara mama impreuna cu cei doi copii daca sunt plecati in Italia? Mentionez ca tatal copiilor isi loveste sotia de fata cu ... (vezi toată discuția)
Ramanerea in tara cu minor cetatean italian alexuta32 alexuta32 as vrea sa aflu daca stie cineva,daca am sanse sa raman in tara cu copilu minor de 2ani,sa nu ma mai intorc in italia cu el unde e nascut si recunoscut de ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil Luminita D Luminita D buna ziua, un copil nascut in Italia,ce are cetatenie romana,mama fiind cetatean roman iar tata cetatean turc(rezident in Italia),poate fi incredintat mamei ... (vezi toată discuția)