avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie pod vecini in podul casei noastre
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie pod vecini in podul casei noastre

as dori sa fiu lamurit cum pot proceda in situatia mea,sotia a cumparat casa parinteascain luna februarie anul acesta,acum ne-am hotarat sa chimbam podul ca e foarte vechi si sa-l si inaltam un pic,dar am descoperit ca podul vecinei noastre are popii podului ei pe zidul casei noastre(avem casele spate in spate la o distanta de jumatate de metru iar mai la capat se unesc,din masuratorile facute la cadastru nostru reiese ca avem lipsa din metraj 23m patrati)pe langa popi mai e si podul casei ei jumate de metru in curtea si podul meu,eu nu ma pot inalta cu podul meu si nici iesi la drept din cauza podului ei,am discutat cu ea si nu vrea sa-si ia podul de pe hotarul meu si din podul meu,pot si am dreptul sa tai ce e in curtea mea?daca ea tot nu vrea?deja am ajuns cu decopertatul casei si nu pot termina din vina ei..
Cel mai recent răspuns: 19051972 , utilizator 21:38, 4 Septembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
daca o dau in judecata ca refuza sa isi ia podul si mai cer si o expertiza cadastrala sa vad daca si din metraj mai reiese ca e la ea pot cere sa-mi plateasca chirie,despagubiri? ca toata greutatea podului ei e pe casa mea si a deteriorat peretii..s-au strambat..macerat jos la temelie..pot cere pe toti anii din urma?cam 25 ani..eu ptr locul ocupat de ea am platit cadastru in toti acesti ani..cam cat timp dureaza un astfel de proces?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparat casa. in sfarsit!! cum as putea evita viitoarele probleme cu vecinii?? amri amri Va rog mult, daca puteti, sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Situatia mea e urmatoarea: am reusit sa mi cumpar o casuta in sept si, din prea marea fericire ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri cu vecinii de la curte sophie sophie Pe unul dintre hotarele curtii, cam pe jumatate din lungimea curtii mele, este zidul casei vecine, o casa din caramida cu pod din lemn, construita fara ... (vezi toată discuția)
Tot servituti... Sara^ Sara^ eu si verisoara mea avem de la tati mostenire o suprafata de pamant care este formata din o casa, gradina de pe langa casa si livada cu meri. Jumatate de casa, ... (vezi toată discuția)