avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testamentul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testamentul

buna parintii mei mi-au lasat un testament inaite de casatorie in 2004 am si frati vitregi de pe mama au dreptu sa ma atace daca mama mi-a lasat mie acuma sunt casatorita are si el dreptu la mostenirea mea avem un baiat impreuna
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Septembrie 2015
campeanumaria, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:35, 5 Septembrie 2015
da, fratii sunt mostenitori rezervatari si in aceasta calitate, pot ataca testamentul ca macar rezerva succesorala sa le revina. Daca legal ati fi impartit la 3, rezerva lor e de jumatate din cat ar fi mostenit pe cale legala, adica 1/6 pt fiecare din ei.
sotul dvs nu are dreptul la mostenirea dvs decat in cazul decesului dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament grazzia grazzia Buna ziua! Daca eu sunt fata din prima casatorie a mamei mele (mama mea fiind in viata) si mi-a facut un testament (cum ca imi lasa mie toate bunurile) ... (vezi toată discuția)
Succesiune la notar dupa parinti decedati ardeleanu-ion ardeleanu-ion as dori sa deschid o succesiune dupa ambii parinti decedati la interval de 13 ani,am un singur frate si un apartament de impartit as dori sa stiu ce procent ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire dupa deces in cazul regimului matrimonial cu separare de bunuri romanaplumb romanaplumb Buna ziua, sunt casatorita si impreuna cu sotul am adoptat regimul separatiei bunurilor.Avem impreuna un copil minor.Intrebarea mea: in cazul decesului meu, ... (vezi toată discuția)