avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit

Bună ziua. Am o problema mai complicata. În 2010 am cumpărat prin Prima Casa un apartament împreună cu soțul meu. In 2011 am divorțat. Nici apartamentul, nici creditul nu l-am trecut la partaj. Nici eu, nici fostul soț nu am mai continuat plata ratei, apartamentul fiind executat silit și vândut. A rămas o diferență de plata de 20.000 euro dintre prețul cu care am cumpărat noi si prețul de vânzare. Amândoi am fost coplatitori la credit și coproprietari. Problema mea este ca mi S-a pus poprire pe salar din februarie 2014, însă numai mie, pentru ca fostul soț nu sta mult angajat Intr-un singur loc. Ce aș putea eu sa fac ca sa se împartă cumva diferența de plata? De la banca mi S-a spus ca trebuie sa îl dau în judecata, iar judecătorul sa dispună poprire pe veniturile lui. Dacă el își schimba din nou locul de munca sau pleacă din tara, trebuie iar sa îl dau în judecata. O soluție mai eficienta nu este? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 12:25, 21 Septembrie 2015
Nu există altă soluție. Trebuie să îi faceți acțiune în regres pentru plată, sau partaj credit.
ar mai fi o variant de intelegere amiabila , pe calea medierii sau a unui accord notarial in acest sens . Daca mergeti pe calea instantei , se poate sublinia reaua lui credinta prin schimbarea voita pe care o face in legatura cu serviciul, doar ca poate fi mereu cautat la ITM si se poate stii unde munceste.
In actele de la credit figurati amandoi ? sau doar tu ? poate el era decat fidejusor ( girant , caz in care el va fi poprit doar daca nu achit tu obligatia ce iti revine ).Dacafigurati amandoi , in mod solidar, adica impreuna , la fel va fi si obligatia de plata , respective solidara adica 50-50 , daca v-ati obligat la plata in mod egal .
Solidar nu înseamnă 50-50 ci răspundere pentru întreaga creanță față de creditor. 50-50 e doar în raportul dintre debitori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune instanta coplatitor laura-jurist laura-jurist buna ziua un coplatitor ( nu girant) care refuza sa isi indeplineasca obligatia de plata a unui credit, in solidar cu imprumutatul principal, poate fi ... (vezi toată discuția)
Divort cu rata bancara olyy23 olyy23 Imi puteti da un sfat ,am divortat de sotul meu in martie, partajul nu sa efectuat ca nu la cerut, avem o rata bancara de 530 lunar,rata pe numele lui si eu ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale - divort fara partaj, plata efectuata doar de unul dintre soti Koresan Koresan Sunt in divort cu sotul, am luat impreuna in 2008 , un credit de 50.000 euro pe 35 ani, eu fiind debitor, el codebitor In prezent, numai eu sunt nevoita sa ... (vezi toată discuția)