avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Plangerea penala in executarea silita
Discuție deschisă în Executare silită

Plangerea penala in executarea silita

Buna ziua!
Am contractat un credit bancar pentru o masina care urma sa fie a fratelui meu, acesta urmand sa plateasca si ratele bancare impreuna cu tatal nostrum- asa mi se promisese verbal. Ratele au fost platite de catre ei timp de 2 ani, ulterior nemaifacandu-se nicio plata. Fratele mi-a cerut sa ii vand masina pentru a se folosi de ea asa cum doreste si am incheiat act de vc in timpul creditului chiar daca ulterior am inteles ca nici nu puteam vinde intrucat masina nu era a mea ci a bancii in parte. Creditul a fost facut de fratele meu cu procura din partea mea. Am aflat ca sunt executata silit, eu locuind in alt oras iar corespondenta fiind trimisa la adresa la care era fratele si unde avusesem si eu domiciliul la data creditului. Am luat legatura cu executorul judecatoresc in 2013 si am inteles ca trebuie sa predau masina. De 2 ani incerc sa il conving pe fratele meu sa inapoieze masina bancii dar el refuza spunand ca :" masina e a mea iar creditul e al tau, nu am de ce sa dau masina bancii". Tatal imi cere " sa ne ajutam ca fratii" dar eu am poprire pe salar iar frate-miu are o vanzare pe 1 leu ( la propriu). Am inteles ca si vanzarea aceea ar fi nula dar nu pot lua masina de la el sa o dau bancii si nici banca sa o ia de la el, fiind proprietar. Vreau doar sa inchei creditul. Nu stiu ce sa mai fac, ma puteti sfatui?. Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Septembrie 2015
Mihaela Popescu, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 14:02, 7 Septembrie 2015
Banca are ipoteccă mobiliară pe mașină? Dacă da, o poate executa silit, chiar dacă nu mai sunteți dvs proprietarul.

Dacă este așa, luați legătura cu executorul și spuneși la ce adresă va găsi mașina. Ca să o poată sechestra.

Ceea ce-mi spuneți sună a bancuri proaste. Familia înseamnă cu totul altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - sechestru asigurator Andrei.Ionut Andrei.Ionut Salut! Am cateva întrebari. 1. În cazul unei executări silite la ce apelează executorul prima data proprie pe salariu, sechestru asigurator pe mașină ... (vezi toată discuția)
Executare silita: poprire pe salariu keops_mic keops_mic Buna ziua, Datele problemei: - fratele meu si inca o persoana in urma unui proces trebuia sa platesca o suma unei firme prin 2011 - firma in 2013 i-a dat ... (vezi toată discuția)
Am rate neplatite la 5 banci si la 1 firma de leasing Daniel30 Daniel30 Buna ziua tuturor ! Am si eu o nedumerire ! Din cauza unei idei de afaceri foarte proaste am reusit performanta negativa sa acumulez datorii totale la 5 banci ... (vezi toată discuția)