avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pot \\"fenta\\" o agentie imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pot "fenta" o agentie imobiliara

Buna ziua,

Azi am vizionat o casa prin intermediul unei ag.imob.. Inainte de vizionare am semnat un contract de intermediere cumparare si o foaie de vizitare. Contractul prevede clauze, precum ca, in cazul in care faci tranzactia fara ei, poti fi adus in fata instantei pentru recuperare comision. La sfarsit, contractului cuprinde si cateva randuri referitoare la rezilierea contractului, randuri necompletate..... nesemnate.
In acest contract insa, nu se prevede nicaieri perioada de valabilitate a acestuia .
INTREBARE: In cazul in care ma duc la agentie si reziliez contractul (prin completarea spatiilor libere), apoi cumpar casa, pot fi trasa la raspundere in fata instantei de catre agentie?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:25, 5 Septembrie 2015
monis a scris:

insa, nu se prevede nicaieri perioada de valabilitate a acestuia .

Este o strategie arhicunoscuta necompletarea acelei rubrici,tocmai ca agentia sa incerce obligarea platii comisionului de vizionare la cat mai multi semnatari de contracte
Este greu de crezut ca agentie va raspunde favorabil eventualei dvs de cereri de reziliere contract

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intermediere-agentie imobiliara- sunt contracte nenegociabile, abuzive cf. lg. 193/2000? Romeo Babias Romeo Babias Intr-un dosar am solicitat instantei sa dispuna obligarea debitorului la plata dublului comisionului si la 0,5 % penalitati/zi ca urmare a incalcarii ... (vezi toată discuția)
Imobiliare sunt nemultumit de colaborarea cu o firma de intermediere imobiliare,doresc sa reziliez contractul cu aceasta,mai am obligatii ulterioare fata de aceasta ... (vezi toată discuția)
Contract comision vizionare cu agentiile imobiliare DANUBANU DANUBANU Buna ziua, De curand am vizionat cu o agenta o casa situata intro localitate alaturata celei specificata initial pe contractul de vizionare. Numele ... (vezi toată discuția)