avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond de reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond de reparatii

Buna ziua,

As avea o problema cu asociatia de locatari din care fac parte. Acum un an, mi s-a spus ca s-a tinut o sedinta in cadrul careia s-a decis renovarea ghenei. Ca urmare eu platesc lunar 70 lei fond de reparatii. Nu am semnat nimic. Nu am fost la sedinta cu pricina si reparatiile mi s-au adus la cunostinta doar o data cu afisara intretinerii.

E normal sa fiu obligata sa platesc 2 ani de zile, 70 lei lunar pentru a izola termic ghena de gunoi (care nu are acoperis), reparatie de care nu am stiut nimic decat dupa ce s-a finalizat? Pentru care nu am semnat nici pro nici contra?

Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Septembrie 2015
Pevelina, utilizator
Cel mai recent răspuns: terentetalharu , utilizator 19:59, 6 Septembrie 2015
Hotararile AG sunt obligatorii si pentru proprietarii care nu au participat la sedinta.
Cand proprietarii nu sunt nici pro si nici contra atunci nu s-ar mai repara nimic prin bloc.
Cei 70 de lei reprezentand fond de reparatii nu inseamna ca sunt numai ptr ghena, poate au fost si sunt si alte reparatii.
Cu toate ca 70 de lei lunar inseamna cam mult ptr fondul de reparatii.
In cazul in care aveti suspiciuni cu privire la utilizarea banilor puteti solicita printr-o cerere adresata presedintelui asociatiei clarificari si facturile care au fost emise ptr repararea ghenei.


Daca este vorba despre o hotarare a adunarii generale,aceasta,conform dispozitii in vigoare sunt obligatorii pentru toti proprietarii,inclusiv aceia care nu au fost prezenti
Daca aveti suspiciuni asupra sumei,aveti dreptul legal,in temeiul disp L nr 230/2007 art 10 sa solicitati presedintelui de asociatie sa va prezinte baza legala pentru sumele impuse
Totodata,aveti dreptul,in temeiul disp HG nr 1588/2007 art 12 A al c si d,sa contestati valoarea impusa in lista de intretinere in termen de 10 zile de la afisarea acesteia
Presedintele de asociatie are obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
Aproape sigur cele 10 zile în care putea face Contestatie au trecut.
Ce mai poate face în cazul ăsta ? E un termen prea scurt si foarte interpretabil. Dacă nu face Contestatie, nu mai poate face nimic ?
Ar trebui ceva detalii, pentru că suma de 70 lei/lună, timp de 2 ani, e imensă. E vorba numai de izolarea termică a ghenei de gunoi ? Ar veni 70 lei x 24 luni = 1880 lei până acum.
Ceva e neclar. Dacă e aşa cum aţi scris, repede faceţi reclamaţie la organele judiciare.
Dar de ce să vă ia atâta ca fond de Reparatii - n-am auzit de suma asta până acum ?
Veniti cu clarificări ... întrebând Administratorul sau Presedintele, care sunt obligati să vă răspundă, chiar si verbal, să vă dea detalii despre acele sume.
NU LĂSAŢI NECLARIFICAT ACEST ASPECT, ŞI ASTA CÂT MAI REPEDE..
Cel mai bine cereți copie a PV a AG si va lămuriți ce sa hotărât. Pe viitor sa participați la AG sa nu va treziți cu cine știe ce hotărâre. Cereți lămuriri președintelui si veniți cu mai multe detalii.
Este posibil ca o parte din bani sa fie deja cheltuiți pe unele reparații. Noi nu știm problemele blocului dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In urma cu cativa ani, asociatia a schimbat ghena (tubulatura) ... lucianan lucianan In urma cu cativa ani, Asociatia a schimbat ghena (tubulatura) veche cu una noua. Cea noua este mult mai subtire si orice se arunca, face zgomot de tobe. Am ... (vezi toată discuția)
Acoperis bloc oana2910 oana2910 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc unde lunar se strange fond de reparatii destinat pana nu de mult reabilitarii termice. S-a facut o sedinta unde s-a ... (vezi toată discuția)
Plata unei amenzi de catre asociatia de proprietari alex_bis alex_bis Buna ziua, In cazul unei amenzi dispuse de catre Directia de Sanatate Publica - (pentru depozitarea neconforma a gunoiului in cadrul ghenei unui bloc, in ... (vezi toată discuția)