Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati sa formulez o cerere in instanta pt modificarea orarului de vizita al tatalui pt copil,momentan orarul este 2 saptamani pe luna.As dorii ca instanta sa schimbe acest program,ca rog sa ma ajutati cum sa formulez cererea pt instanta.Precizez ca nu am un avocat si nu-mi permit unul de aceea va cer ajutorul.
Multumesc
Doamna draga 2 saptamani pe luna nu reprezinta program de vizitare, ci custodie fizica comuna, instituie care nu exista in dreptul romanesc!
Nu stiu cum ati ajuns la aceasta solutie.
Faceti o cerere de modificare program de vizitare, pe calea ordonantei presedintiale, se timbreaza cu 20 de lei se depune la judecatoria in raza careia va aflati domiciliul. Motivele pot fi diferite:
- varsta copilului
- cum interfereaza programul cu orarul gradinitei/scolii
- cum se adapteaza copilul si ce isi doreste.
- domiciliul caruia dintre parinti este mai aproape de gradinita/scoala
- ce s-a schimbat in ultimile 6 luni (de ex: copilul a inceput scoala, tatal sau dvs v-ati mutat la alta adresa, v-ati recasatorit, copilul n-a fost bine ingrijit la tata sau acesta nu a respectat programul sau copilului i se pare prea obositor etc)
da custodia este comuna,am.divortat la notar,nu asta este important,va multumesc oricum pt raspuns,insa v-as fi tare recunoscatoare doamna draga daca m-ati ajuta sa formilez cererea in instanta,asta ma intereseaza efectiv pe mine,asta am.spus si in primul mesaj.va multumesc
Din ce localitate sunteti? Puteti depune la decanul baroului de care apartineti o cerere de acordare asistenta extrajudiciara in vederea redactarii cererii de chemare in judecata.
La cererea de acordare a asistentei extrajudiciare sunt anexate inscrisuri doveditoare ale veniturilor solicitantului si ale familiei sale, dovezi cu privire la obligatiile de intretinere sau de plata precum si o declaratie pe propria raspundere a solicitantului, in sensul de a preciza daca in cursul ultimelor 12 luni a mai beneficiat de ajutor public judiciar , in ce forma, pentru ce cauza precum si cuantumul acestui ajutor.
Program vizita
Enache Ana
Buna ziua printr-un proces pt pe care l-am câștigat în august am putut sa imi scot copilul din țară și sa il aduc in Austria unde l-am înscris la scoala ... (vezi toată discuția)