avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Orar vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Orar vizita minor

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati sa formulez o cerere in instanta pt modificarea orarului de vizita al tatalui pt copil,momentan orarul este 2 saptamani pe luna.As dorii ca instanta sa schimbe acest program,ca rog sa ma ajutati cum sa formulez cererea pt instanta.Precizez ca nu am un avocat si nu-mi permit unul de aceea va cer ajutorul.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: againstPAS , utilizator 16:01, 7 Septembrie 2015
Doamna draga 2 saptamani pe luna nu reprezinta program de vizitare, ci custodie fizica comuna, instituie care nu exista in dreptul romanesc!
Nu stiu cum ati ajuns la aceasta solutie.
Faceti o cerere de modificare program de vizitare, pe calea ordonantei presedintiale, se timbreaza cu 20 de lei se depune la judecatoria in raza careia va aflati domiciliul. Motivele pot fi diferite:
- varsta copilului
- cum interfereaza programul cu orarul gradinitei/scolii
- cum se adapteaza copilul si ce isi doreste.
- domiciliul caruia dintre parinti este mai aproape de gradinita/scoala
- ce s-a schimbat in ultimile 6 luni (de ex: copilul a inceput scoala, tatal sau dvs v-ati mutat la alta adresa, v-ati recasatorit, copilul n-a fost bine ingrijit la tata sau acesta nu a respectat programul sau copilului i se pare prea obositor etc)
da custodia este comuna,am.divortat la notar,nu asta este important,va multumesc oricum pt raspuns,insa v-as fi tare recunoscatoare doamna draga daca m-ati ajuta sa formilez cererea in instanta,asta ma intereseaza efectiv pe mine,asta am.spus si in primul mesaj.va multumesc
Cum sa va ajute cineva care habar nu are de ce motive aveți pt care vreți sa schimbați acest aranjament?
Din ce localitate sunteti? Puteti depune la decanul baroului de care apartineti o cerere de acordare asistenta extrajudiciara in vederea redactarii cererii de chemare in judecata.

La cererea de acordare a asistentei extrajudiciare sunt anexate inscrisuri doveditoare ale veniturilor solicitantului si ale familiei sale, dovezi cu privire la obligatiile de intretinere sau de plata precum si o declaratie pe propria raspundere a solicitantului, in sensul de a preciza daca in cursul ultimelor 12 luni a mai beneficiat de ajutor public judiciar , in ce forma, pentru ce cauza precum si cuantumul acestui ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacare program de vizita gabi.s gabi.s Buna ziua, Tinand cont ca m-am mutat cu copilul in alt judet si ca incepand cu acest an minorul incepe scoala as vrea sa atac programul de vizita stabilit ... (vezi toată discuția)
Program vizita Enache Ana Enache Ana Buna ziua printr-un proces pt pe care l-am câștigat în august am putut sa imi scot copilul din țară și sa il aduc in Austria unde l-am înscris la scoala ... (vezi toată discuția)
Custodie copil... florian_dum florian_dum Deci: initial am vrut sa renunt la toate drepturile pt copil in favoarea sotiei, am vrut sa ii arat ca imi doresc din tot sufletul sa ne impacam, dar m-am ... (vezi toată discuția)