Am primit o instiintare de la avocat cum ca este platitor de tva incepand din mai 2009.Tot in instiintare imi trimite ca storneaza toate facturile emise de el fara tva pe tot anul 2008 si le refactureaza cu tva .Rugamintea mea este pe ce baza face acest lucru daca el este platitor de tva doar din mai 2009 pe baza codului fiscal art 152,cum sa mai platesc tva daca el nu stie sa isi verifice plafonul,ma puteti ajuta urgent cu un raspuns sa ii fac oficial o adresa de refuz a facturilor>?
Va multumesc mult de ajutor si astept mai mule informatii daca se poate,
buna ziua,
certificatul ca este platitor de tva este din 18.05.2009,dupa mine de atunci trebuie sa factureze cu tva,pana atunci,este asa cum mi-a facut facturile,doar ca a avut control de la finante si cred ca l-au pus sa platesca amenda ,
multumesc mult de ajutor
Ok, dar nu conteaza numai data eliberarii certificatului, conteaza data luarii in evidenta ca platitor, care poate fi anterioara daca respectivul a depasit plafonul fara sa se inregistreze. Cred ca asta s-a intamplat, si intr-o atare situatie, are obligatia sa va factureze si TVA-ul de la momentul cand il datora el.
am sunat la metodologie, si mi-au spus ca nu sunt obligata sa ii platesc retroactiv facturile cu tva.Cel mai tare m-a deranjat a fost faptul ca a refacturat cu tva doar pentru o firma ,el mai avand contract si cu o alta firma mai veche a noastra si culma acolo nu a facturat cu tva,daca tot refacturezi ,refacturezi pentru toti,nu numai pentru unii care vrei tu,
multumesc de ajutor,.dvs cum vedeti asta?
sincer si evidentele lui lasa de dorit,pentru ca unele dintre facturile altei firme mi le-a pus mie sa le platesc cu tva ,aiurea rau de tot,si atunci am decis sa nu accept .
astept opinia dvs in legatura cu asta
Pare o mica mare abrambureala. E drept ca ar trebui refacturat pentru toti clientii din perioada respectiva, dar pe de alta parte asta nu e un argument in favoarea dvs, in sensul ca nu priveste pe societatea de care vorbiti ce face avocatul respectiv cu facturile altor societati, chiar daca sunteti implicata si acolo. Sunt entitati diferite, chiar daca pare ciudat.
Eu cred ca trebuie elucidat de cand datoreaza TVA persoana respectiva. Dupa parerea mea (dar nu sunt contabil sau finantist) este logic ca pe perioada din urma in care el datora TVA (prin asta intelegand luare in evidenta retroactiv) sa refactureze cu TVA. V-a dat o copie de pe CIF?