avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Intoarcere executare
Discuție deschisă în Executare silită

Intoarcere executare

Buna seara

Va rog daca ma puteti ajuta:

- in februarie 2012 am obtinut o hotarare judecatoreasca a instantei de contencios administrativ prin care ANRP era obligata sa achite despagubiri, daune morale si cheltuieli de judecata

- am formulat recurs, deoarece s-a strecurat o eroare in cuprinsul raportului de expertiza, eroare ce avea ca efect diminuarea sumei.

Cu sentinta din primul ciclu procesual m-am adresat executorului judecatoresc care a obtinut de la Judecatoria sectorului 2 incuviintarea executarii.

Astfel, in decembrie 2012 am obtinut suma stipulata in prima sentinta (sentinta casata).

ANRP a formulat contestatie la executare. Cauza a fost suspendata - lipsa partilor - iar ulterior perimata.

- in recurs, instanta a casat sentinta si a dispus rejudecarea

- in rejudecare am obtinut suma reala, dar lipsind o perioada din tara nu am apelat la executorul judecatoresc

- acum, ANRP solicita intoarcerea executarii, chiar daca in prezent recunoaste ca are de plata inca atat cat platise deja. Sustine ca titlul executoriu a fost desfiintat si solicita restabilirea situatiei anterioare.

Pot invoca faptul ca ANRP inca este debitoarea mea?

Va multumesc pentru atentie si va doresc o seara minunata.


Cel mai recent răspuns: mobexport , utilizator 13:46, 9 Septembrie 2015
Cei de la ANRP sunt doar șmecheri. Dvs veți merge la Instanță și în întâmpinare
veți invoca compensarea. Prin compensare se sting de drept datoriile certe lichide și exigibila, datorii reciproce. Astfel, mai rămâne ca dvs să îi executați silit pentru diferența dintre prima și a doua sumă.
Va multumesc din suflet. M-am cam speriat. Stiu ca am pus in executare o hotarare care nu era irevocabila ci doar definitiva, dar instanta a incuviintat executarea silita si oricum, in rejudecare am obtinut dublul sumei dispusa initial. Era vorba de o eroare a expertului la denominarea sumei. Eroare care expertul a recunoscut-o in recurs, dar am fost nevoita sa formulez recurs. Acum ANRP-ul spune ca titlul executoriu a fost desfiintat.
Va doresc sa aveti o saptamana minunata.
Buna ziua
Scuze, dar totusi mai am o nelamurire:

- eu nu datorez nimic ANRP-ului, deci nu am ce sa compensez

Mai mult, conform Legii nr. 164/2014, ANRP a emisa decizia de actualizare prin care recunoaste intreg debitul, deci dublul sumei achitate si pentru care solicita intoarcerea executarii.

Pot invoca exceptia lipsei de interes sau exceptia lipsei de obiect?

Va multumesc
Nu cred că ați înțes. Tocmai de aia cer întoarcerea executării, ca să aveți ce datora. :D

În mod normal, ar trebui să se admită acțiunea lor și să o luați de la capăt apoi. De aceea ar fi bine să invocați compensarea, pe cale de excepție.
Multumesc din nou. Acum m-am lamurit.
Va doresc o zi minunata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita mendel mendel Buna ziua -sunt executat silit de catre ANRP conform NCPC-- dar in acelasi timp am titluri de plata date de catre ANRP ,in alt dosar, ajunse la scadenta .Va ... (vezi toată discuția)
Ce instanta este competenta pentru intoarcerea executarii ? flrn468 flrn468 Mi s-a desfiintat in apel, intr-o speta comerciala, o sentinta pe care am pus-o partial in executare. Fostul debitor ma citeaza insa la judecatoria unde ne-am ... (vezi toată discuția)
Plangere penala dionise1957 dionise1957 Pot formula plangere penala impotriva unui executor judecatoresc? Pentru executarea unei sentinte civile investita cu titlu executoriu am apelat la ... (vezi toată discuția)