avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire pensie
Discuție deschisă în Executare silită

poprire pensie

mama mea s-a trezit cu poprire pe contul de pensie fara nici o instiintare prealabila .iar cand a intrebat la banca i sa raspuns sec ca a primit hartie acasa ce vrea sa spuna ca nu stie destre ce este vorba? mentionez ca pensia mamei este de 780ron si are si probleme cu inima si cumpara lunar tratament
Cel mai recent răspuns: Iulia Blaja , Avocat 01:09, 8 Septembrie 2015
În mod normal, trebuia trimisă Înștiințare. majoritatea executorilor nu fac asta, sau o fac mai târziu, dar la dosar există întotdeauna dovada înștiințarii.

Din păcate faptul ca trebuie să cumpere medicamente nu înseamnă că nu trebuie să își plătească datoriile. I se va pune poprire pe 1/3 din pensie. Dacă suma este mare, este bine să vă înțelegeți dvs cu banca și să plătiți în așa fel încât să se achite și din principal credite, nu doar din dobândă, altfel va plăti degeaba toată viața și veți moșteni si dvs datoria, dacă veți moșteni și bunuri însă doar în limita valorii bunurilor moștenite.

Cum a zis si Ilie, subscriu. Datoria trebuie platita insa puteti merge la executor sa faceti in intelegere de plata ( si sa ridice poprirea) insa de obicei, in practica asta inseamna ca dvs. trebuie sa platiti mai mult decat poprirea.
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2015
gi-jane2, moderator
Puteti sa faceti contestatie la executare in termen de 15 zile de la aflarea infiintarii popririi la judecatoria de la domiciliul mamei.
In masura in care aveti motive intemeiate, prin contestatie puteti obtine anularea executarii silite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Kim22 Kim22 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva pareri. - am o executare silita ptr credit ipotecar( casa nu este a mea, a girat cineva ptr mine) ptr ca nu am ... (vezi toată discuția)
Pasi de urmat pt recuperare debite restante la impozite si taxe. Carmentimaru Carmentimaru lucrez la o primarie si sunt nou angajata. de curand in urma controlului efectuat de curtea de conturi s-a observat ca ezista datornici multi la impozitele si ... (vezi toată discuția)
Ce sanse are contestatia mea la executare? am primit de la executor ... StefaniaEmerson StefaniaEmerson Ce sanse are contestatia mea la executare? Am primit de la executor instiintare poprire pe pensia pe care nu o am, facuta catre casa de pensii ... (vezi toată discuția)