avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor somaj

Lucrez intr-o companie cu CIM pe perioada nedeterminata. Am avut un conflict cu superiorul direct, si, mi s-a propus incheierea CIM pe cale amiabila, cu acordul partilor. Nu imi doresc asa ceva, fiind trecut de 45 de ani, doresc sa beneficiez de ajutor de somaj( am continuitate de peste 11/2 ani la actualul job). Din cat am mai citit pe forum, se poate inchide actualul CIM(insa conform carui articol, cu ce litera ???) si incheierea unui alt CIM pe perioada determinata de o luna pe alt post, a.i. sa pot beneficia de ajutor de somaj. Mentionez ca, fiind trecut de 45 de ani piata muncii pentru categoria asta de persoane este foarte restrictiva, si imi doresc sa beneficiez de facilitatile acordate persoanelor somere peste 45 ani.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:43, 7 Septembrie 2015
Nu are relevanta cu ce articol se inceteaza actualul c.i.m., daca imediat va incadrati cu c.i.m. pe durata determinata , astfel incat la expirarea duratei acestuia sa beneficiati de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim pe perioada determinaa Angela Stancioi Angela Stancioi Buna ziua, Un CIM pe perioada determinata poate fi modificat in CIM pe perioada nedeterminata prin act aditional de la data expirarii respectivului CIM sau ... (vezi toată discuția)
Facillitati somaj ContSters146176 ContSters146176 buna ziua,am concurat pe un post de referent la primarie si am fost angajat pe perioada determinata de 6 luni.,va intreb fiind angajat din somaj si ca persoana ... (vezi toată discuția)
Angajare din somaj pe perioada determinata boruzidoina boruzidoina Buna ziua , sunt in urmatoarea situatie,incepand cu data de 04.01.2013 sunt inregistrata ca somer ,nu am primit inca indemnizatia ,cred ca in februarie ... (vezi toată discuția)