avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere casatorie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere casatorie

Buna ziua. am nevoie de ajutor in urmatoarea situatie. In 2014 a avut loc - casatoria civila, insa din cauza ca colegii nostri de munca erau plecati in concediu, noi nu puteam sa ne luam cele 5 zilele libere de care beneficiam conform legii. In 2016 are loc casatoria religioasa si propriu zis - petrecerea/nunta. Mai putem sa ne luam cele 5 zile libere ???? Va multumesc mult. O zi buna.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:39, 7 Septembrie 2015
Art.152 C.mun.
(1) În cazul unor evenimente familiale deosebite, salariaţii au dreptul la zile libere plătite, care nu se includ în durata concediului de odihnă.
(2) Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Prin urmare, verificati in ccm aplicabil sau in reg.intern modul de acordare a acestor zile, intrucat legea nu face vreo distinctie in acest caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere nunta sora Catalin_Paul Catalin_Paul Buna ziua, daca sora mea are nunta cate zile libere mi se acorda ? (vezi toată discuția)
Botezul copilului si cununia religioasa Daniel popescu 30 Daniel popescu 30 Lucrez la o firma privata din Lugoj si nu mi-au dat liber considerand ca botezul fiului si casatoria religioasa a mea nu este un eveniment important.Cum ... (vezi toată discuția)
Zile libere casatorie mihaialexandru1 mihaialexandru1 Buna ziua, Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu o informatie, mai exact, daca se mai acorda cele 5 zile libere in caz de casatorie. Precizez ca lucrez la ... (vezi toată discuția)