avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Comision agentie imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Comision agentie imobiliara

Buna ziua,am telefonat zilele trecute unei agentii imobiliare ce avea un anume apartament postat pe Olx,am stabilit o vizionare,am fost de acord sa inchiriem apartamentul.Vreau sa stiu daca este ok sa fim pusi sa platim 50% din chiria primei luni ca si comision agentiei,asta ar insemna sa scoatem din buzunar 420 chirie+420 garantie+210 comision,cam 1000 de euro.Nu mi se pare ok din moment ce agentia nu m-a reprezentat in vreun fel,nu m-a ajutat la gasirea unui apartament,prin faptul ca a fost prezent agentul 10 min,in care doar noi si propietarul am discutat,mi se pare deplasat sa aiba astfel de cerinte.
Cel mai recent răspuns: nicunicolae10 , utilizator 17:01, 11 Septembrie 2015
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Treaba romaneasca.Intr-o tara normala asa ceva nu se poate,e ilegal.Asa cum un avocat nu poate reprezenta in acelasi timp si reclamantul si paratul,tot asa nici un agent imobiliar nu poate reprezenta si propritarul si viitorul chirias.Daca si dvs aveati agent ce se intampla?Plateati 2 comisioane pentru o singura tranzactie ceea ce cred eu ca e ilegal.Teoretic agentul proprietarului plateste comision agentului sau in ideea ca acesta o sa-i obtina un pret cat mai bun(mare)in timp ce agentul viitorului chirias are misiunea de a obtine un pret cat mai bun(mic) clientului sau.Eu sunt sigur 200% ca daca nu platiti comisionul nu ajungeti in instanta indiferent de contractul semnat.Da cine stie,traim in Romania.Succesuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista cauza de castig al comisionului pentru o agentie imobiliara in lipsa unui contract? Diana01p Diana01p Buna ziua, as vrea sa stiu daca exista un drept (legal) prin care o agentie imobiliara poate cere comision de la un cumparator in lipsa desavarsita a oricarui ... (vezi toată discuția)
Comision vanzare agentii Teddy1604 Teddy1604 Buna ziua, Am un apartament de vanzare;am fost cautata de agentie ,intrebata daca doresc sa colaborez cu ei,am raspuns da.Cumparatorul a fost cel care a ... (vezi toată discuția)
Contract de comision agentie imobiliara Radu88 Radu88 Buna ziua, Acum aproximativ 2 ani am cumparat un apartament. Prima data mi-a prezentat apartamentul o firma cu care am semnat un contract de comision, am ... (vezi toată discuția)