avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatie terasa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatie terasa

Buna ziua,

Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc. In septembrie 2013 s-a infiltrat apa de pe terasa (pe care a fost pus un singur strat de carton). Am facut cerere sa se repare. Nu am primit numar de inregistrare si nici vreo alta dovada ca am facut cererea. Mi s-a promis ca se va repara. A trecut timpul, a venit iar toamna. De data asta, apa s-a infiltrat in bucatarie (a cazut tencuiala pana la beton), hol de la intrare, mai rau in debara si sufragerie. Am facut iar cerere, iar nimic. In primavara am vazut ca nu se face nimic, am facut iar cerere, aceeasi poveste. Apoi, am trimis-o prin posta cu confirmare. Nu am primit niciun raspuns. Intre timp, s-a infiltrat apa si la duza de curent electric si am ramas fara lumina la becuri in aproape toata casa.
Noi, in toata aceasta perioada, pentru ca nu ne baga nimeni in seama, nu am vrut sa mai platim intretinerea la zi. Ni s-au calculat penalitati, desi eu stiu ca nu trebuia. Nu gasesc textul de lege unde se specifica asta sau daca mai este valabil?
Acum doua saptamani terasa s-a reparat, sper ca de data asta cum trebuie. Noi am chemat societatea de asigurari pentru despagubiri. Cum dovedesc eu ca am facut cereri la asociatie inca din 2013? Ce se va intampla cu dauna? SOcietatea de asigurari va recupera banii de la asociatie? Nu as vrea sa plateasca toti vecinii, pentru ca nu sunt toti de vina pentru aceasta situatie. Si totusi, nici noi.
Cel mai recent răspuns: accalin , utilizator 22:36, 7 Septembrie 2015
Aspectul ca dvs ati inteles sa va asumati responsabilitatea sa nu mai achitati cotele lunare de intretinere,a generat acumularea de sume cu titlu de restanta la care au fost aplicate penalitati,
Conform dispozitii in vigoare L nr 230/2007
Cheltuielile asociaţiei de proprietari
Art. 49
(1) Asociaţia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizări pentru orice sumă cu titlu de restanţă, afişată pe lista de plată. Penalizările nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de întârziere şi se vor aplica numai după o perioadă de 30 de zile care depăşeşte termenul stabilit pentru plată, fără ca suma penalizărilor să poată depăşi suma la care s-au aplicat.
(2) Termenul de plată a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, afişate pe lista lunară de plată, este de maximum 20 de zile calendaristice.
(3) Sumele rezultate din aplicarea penalităţilor de întârziere vor face obiectul fondului de penalităţi al asociaţiei de proprietari şi se vor utiliza numai pentru plata penalizărilor impuse asociaţiei de proprietari de către terţi şi pentru cheltuieli cu reparaţiile asupra proprietăţii comune sau alte cheltuieli de natură administrativă.

Pentru recuperarea debitelor asociatia de proprietari,are dreptul sa va actioneze in instanta
Terasa imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
Contravaloarea reparatiei partii comune terasa se recupereaza prin repartizare tuturor apartamentelor functie de cota indiviza
Nu va imaginati ca nu am mai platit 2 ani de zile. Nu asta e cel mai important.

Pentru noi este important sa demonstram ca am facut sesizari, dar cum nu s-au dat numere de inregistrare, nu avem cum. Si nu stim ce sa facem in aceasta situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare locuintei la omniasig claudia_petre87 claudia_petre87 Buna ziua, Am o asigurare AM Plus incheiata la Omniasig. Am platit din 2010 pana in prezent si la sfarsitul anului 2014 am avut o dauna. Desi locuiesc la ... (vezi toată discuția)
Probleme cu infiltratiile de la terasa blocului alexxa_1900 alexxa_1900 Buna seara, Am o problema urgenta: problema cu infiltratiile de la terasa blocului a inceput acum 6 ani, la momentul respectiv incepuse sa mi se infiltreze ... (vezi toată discuția)
Expertiza spatiu impropriu pentru locuit datorita nerepararii terasei blocului alexberi alexberi As vrea sa stiu de unde pot obtine o expertiza care spune daca un spatiu a devenit impropriu pentru locuit? De 2 ani detin un apartament la ultimul etaj al ... (vezi toată discuția)