avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... 16 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

16 ani

Buna ziua!!!Am 16 ani,De 1 an si jumatate am o relatie cu un baiat de 35 de ani,pe parcursul acestor ani parintii mei au aflat,desigur ca nu au fost de acord cu el si m-au duc cu forta la politie si de acolo seful de post mi-a impus sa ma duca parintii la control.De cand parintii mei au aflat de relatia mea cu el ,tot timpul e scandal,,as dori sa va intreb daca de la varsta de 16 ani impliniti pot pleca de acasa pe propria raspundere,sa stau cu el,fara ca parintii mei sa depuna reclamatie pe numele lui...Pot sa fac o declaratie ca vreau sa stau cu el???Ajutati-ma ca vreau cu orice pret sa ma mut cu el
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:26, 10 Septembrie 2015
Care este motivul mutarii? Casatoria? Libertatea? Abuzul parintilor? Scandalul facut de parinti?
Baiatul acesta e un baiat destul de inteligent,,ma intereseaza casatoria cu el ,deoarece ne iubim mult si avand in vedere ca a terminat Seminarul Teologic e un baiat cuminte,,,Motivul mutarii ar fi abuzul parintilor deoarece nu au vrut sa ai incredere in mine si m-au dus la control ginecologic fapt pentru care eu am vrut sa plec la manastire dar la insistentele prietenului nu am plecat,,,,Ma puteti ajuta cu niste sfaturi?
Trage aer in piept si uita-te putin la alegerile tale ca si cum ar fi ale altcuiva.
Iti pui in fata doua optiuni: ori te duci la manastire, ori te mariti.
Sunt doua optiuni extreme.
Intre ele exista cel putin un milion de alte optiuni care iti dau posibilitatea tie (nu unui alt adult fie el monah sau nu) sa alegi pentru tine.
Ai putea sa-ti termini scoala, ai putea sa iti gasesti un loc de munca si sa te intretii singura, ai putea sa citesti, ai putea sa calatoresti, ai putea sa faci tot ceea ce ai visat sa faci in timp ce cresteai si n-ai avut timp/posibilitatea.
Toata varietatea asta de alegeri este intr-adevar inspaimantatoare, insa nu atat de rea incat sa-ti tai orice posibilitate de a alege pentru tine.

Acum schimba unghiul si gandeste-te ca ai o relatie cu un barbat care ar putea sa-ti fie tata. Reactia parintilor tai nu e un abuz ci e o reactie foarte aproape de normalitate.
Poate au fost lipsiti de tact, poate nu au fost foarte delicati, insa (daca lucrurile stau asa cum spui tu) nu au facut nici un abuz.
(dat fiind ca esti in relatia asta de un an si jumatate, adica nu aveai inca 15 ani, prietenul tau a trecut razant pe langa un dosar penal)

Acum sa privim din punctul tau de vedere: in mod evident ai o problema mare in relatia cu parintii tai de vreme ce incerci sa umpli locul pe care ar trebui sa-l ocupe tatal tau cu un prieten de 35 de ani.
Seful de post ar fi trebuit sa va indrume catre protectia copilului nu catre ginecolog, iar protectia copilului ar trebui sa va ofere consiliere psihologica. Dar traim in tara in care traim si resursele pentru asistenta sociala sunt limitate (sau inexistente).

Sfatul meu (in calitate de fost copil rebel) este sa-ti asiguri existenta in mod independent. Ai o multime de energie/nervi de consumat - consuma-i in mod benefic pentru tine. Invata! fie ca alegi sa-ti termini scoala (ar fi de preferat) fie ca alegi sa inveti temeinic o meserie, ideea e ca din momentul in care te poti intretine singura poti sa fii cu cine vrei tu.
E foarte bun sfatul ,va multumesc,dar eu consider ca pot sa stau cu el si sa-mi termin si scoala ,,eu numai pot sta cu parintii deoarece tatal meu este cam violent si a inceput sa consume alcool ....De anul trecut a aparut o problema de sanatate la mine cu inima,,si nu pot sa stau in scandal tot timpul ,,,de un timp in coace m-am tot dus la manastire si consider ca daca nu va reusi relatia cu acest baiat cea ce nu cred,,eu ma voi indrepta spre manastire acolo e mai liniste si ma simt mai aproare de dumnezeu...MULTUMESC MULT PENTRU SFAT!!!
El 35 de ani, tu 16. El absolvent a Seminatului Teologic, tu absolventa a VIII clase. Draga neichii la cate cunostinte ai tu despre lumea care te inconjoara este clar ca persoana in varsta de 35 de ani ti se pare ,,inteligenta,,.Ma intreb eu ca simplu om, oare asa a invatat la seminarul teologic d-l in varsta de 35 de ani, sa corupa minore de 16 ani? Oare asa scrie in Sfanta Scriptura? Sa traiesti in pacat? Fara sa fii casatorit?Cum adica, plec de acasa, traiesc cu d-l de 35 de ani dupa care ma refugiez la manastire? Adica sa iti bati joc singura de viata ta. Draga copilita, traieste-ti copilaria, distreaza-te cu copii de varsta ta, urmeaza cursurile scolare, pentru tine viata de abia incepe.Incearca sa vorbesti cu mama ta, poate ca vei gasii mai multa intelegere la ea. La ce iti trebuie tie un mos de 35 de ani care peste 20 de ani cand tu de abia vei fi in floarea varstei el va fi un expirat gelos care nu iti va oferii mai nimic decat copiii pe care ii vei face intr timp pe banda rulanta. Daca d-l in varsta de 35 de ani nu si-a gasit o partenera de viata pana la varsta asta inseamna ca ceva lipsuri are si dumnealui ca altfel nu s-ar fi dedat la a pacatui cu minorii care ii pot fi copii in fata lui Dumnezeu. Daca nu iti place de parintii tai poti pleca la Protectia Copilului, sau la o ruda iar la 18 ani te poti angaja fara a fi necesar sa apelezi la persoane care nu prezinta incredere. Iar din punctul meu de vedere d-l de 35 de ani nu prezinta incredere.Fie vorba intre noi la manastire te poti duce si la 50 de ani ca te primeste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecata de acasa la 17 ani Elena123456ely Elena123456ely Buna ziua , problema sta in felul urmator , am 17 ani si vreau sa plec de acasa . Impreuna cu prietenul meu , am gasit o locuinta cu chirie , el lucreaza in ... (vezi toată discuția)
Vrea sa plec de acasa!nu mai ma înțeleg cu părinți mei.buna seara,ma numesc andreea și am doar 15 ani și 7 luni și ... Andre27alina Andre27alina Buna seara,ma numesc Andreea și am doar 15 ani și 7 luni și nu mai ma înțeleg de loc cu părinți mei ,ei nu accepta relația mea de dragoste doar pentru ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa ! nu mai pot sta cu parintii! iza308 iza308 Vreau sa plec de acasa, chiar nu mai pot sta cu parintii mei! Mama mea nu ma suporta iar eu nu mai pot sa stau sa fiu batjocorita.am 16 ani pot pleca legal de ... (vezi toată discuția)