avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Camera preliminara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Camera preliminara

Buna ziua, am o intrebare legata de articolul de lege in care spune ca atunci cand se depun cereri si exceptii in camera preliminara acestea sunt trimise de catre presedinte camerei preliminare catre parchet iar parchetul poate sau nu sa raspunda la ele.

As dori sa stiu daca este obligatoriu ca presedintele camerei sa trimita aceste cereri parchetului. De asemenea daca imi puteti spune daca s-a schimbat ceva in articolul de lege din aceasta iarna, atunci cand s-au considerat anumite aspecte ale camerei preliminacare ca fiind neconstitutionale.

Multumesc.
Da, trebuie sa le comunice Parchetului.
CCR, In considerentele Deciziei nr. 641/2014, arata ca norma legala trebuie sa permita comunicarea pentru toate partile din procesul penal-inculpat, parte civila, parte responsabila civilmente,a documentelor care sunt de natura sa influenteze decizia judecatorului si sa prevada posibilitatea tuturor acestor parti de a discuta in mod efectiv observatiile depuse instantei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie perchezitie informatica drasim drasim Buna ziua! In anul 2016 am fost subiectul unei perchezitii informatice Anul acesta am observat ca mandatul de perchezitie informatica in momentul efectuarii ... (vezi toată discuția)
Ce este neconstitutional? pronuntarea fara citarea partilor in camera preliminara sau toata procedura? mezgageza mezgageza ICCJ a pronuntat ca procedura de camera preliminara este neconstutitionala fara citarea partilor sau toata procedura camerei preliminare a fost declarata ... (vezi toată discuția)
Facultatea de a răspunde a parchetului viorelv viorelv Este sau nu constituțională fapta judecătorului de camera de a invoca din oficiu excepții, pe care tot el se rezolva în camera de consiliu, fără a se ... (vezi toată discuția)