avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare penalitati firma de constructii
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare penalitati firma de constructii

Buna ziua.Am achizitionat un apartament intr-un ansamblu rezidential cu termen de finalizare 1 decembrie 2008 + 90 de zile de gratie.Apartamentul nu este gata nici in acest moment.Intrebarea este : Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a recupera penalitatile prevazute in contract?Mentionez ca firma constructoare nu discuta absolut deloc despre acest lucru si vor sa nu plateasca.Marea majoritate a celor care au inceput sa preia apartamentele au renuntat la penalitati de comun acord.In contract este prevazuta o suma ( 500 e/ luna) pe care firma ar trebui sa o plateasca.
Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Loredana-M , utilizator 07:51, 22 Iulie 2009
Vedeti ce prevede contractul si daca este trecut ca o sa va restitue banii incercati sa le luati aceste penalitati.Penalitatile se actualizeaza conform indicelui de inflatie al B.N.R
In contract este prevazuta clauza.Eu nu stiu exact cum sa negociez cu ei .Le-am spus clar ca nu renunt la penalizari. Se apropie momentul predarii apartamentului si vreau sa stiu exact cand trebuie ei sa plateasca penalizarile.Inainte de semnarea actului final de v-c sau dupa? Trebuie trecut in contract la notariat ca firma se obliga sa plateasca?
Asta nu stiu.
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2009
Loredana-M, utilizator
Aveti posibilitatea sa ii chemati la o mediere sau sa apelati la un avocat in vederea chemarii la conciliere.B-)
In mod normal aceste aspecte trebuie lamurite inainte de semnarea actului de vanzare-cumparare in forma autentica deoarece acel act va contine si pretul final. Ori acest pret poate varia in functie de rezultatul discutiilor dvs cu promitentul vanzator.
Ideal ar fi sa discutati cu ei de inainte de incheierea ctr de vanzare -cumparare in forma autentica.
De obicei penalitatile sunt prevazute pe zi de intarziere raportat la valoarea lucrarilor ramase de executat, dar daca dvs aveti un cuantum bine determinat pe luna cu atat mai bine.
Obligatia de plata a majorarile de intarziere ce-i incumba dezvoltatorului ia nastere de la data la care constructia trebuia predata si incheie odata cu semnarea procesului verbal de receptie la terminarea lucrarilor incheiat conform HG 273/1994.
Obligatie de plata a majorarilor este reglementata de termenul general de prescriptie de 3 ani care incepe sa curga de la data la care trebuia predata constructia, termen in care dvs puteti sa actionati dezvoltatorul pt plata acestor penalitati.
Pe langa penalitati poate fi tinut si la plata dobanzilor legale aferente acestora, calculate conform OG 9/2000, toate aceste pretentii ale dvs. fiind constituite in procedura prealabila prevazuta de art. 720, indice 1, c.pr.civ., iar apoi urmate de o actiune in pretentii.
Garantez succesul reusitei!
Succes!
Chiar azi le-am trimis o adresa prin care solicitam o intilnire cu reprezentantul societatii pentru negocierea platii plenalitatilor .Conform art 702 indice 1 am stabilit intilnirea peste 3 saptamani.Am sa va tin la curent cu rezultatele obtinute.Multumesc.

Alte discuții în legătură

Nerespectare contractului antrepriza de catre antreprenor Zoot Zoot Buna ziua, sper ca am incadrat bine la sectiuneaDrept Civil, daca nu va rog sa-l mutati ( nu posed cuostinte juridice ). Am incheiat un contract de ... (vezi toată discuția)
Receptie apartament in imobil nou dupa achitarea pretului FlorinSI FlorinSI Buna ziua. Pe 29 mai trebuie sa semnez contractul de v/c al unui apartament in imobil nou. Dezvoltatorul propune ( ca asa practica) sa faca predarea ... (vezi toată discuția)
Refuz plata penalizari intarziere predare apartament nou veronica.vasilescu veronica.vasilescu Am o promisune de vanzare-cumparare pt. un apartament nou cu predare la 31 decembrie 2009, insa apartamentul nu a fost finalizat nici pana in prezent. In ... (vezi toată discuția)