avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca stau in CCC 1 an si 11 luni se ma ia ca si ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca stau in CCC 1 an si 11 luni se ma ia ca si vechime de munca?

Cazul meu este urmatorul. Am nascut in ianuarie 2014, iar legal ar trebui sa ma intorc anul acesta in luna decembrie la locul de munca, intelegand ca tatal are dreptul la ultima luna de Co maternal si atunci acesta se prelungea pt copil pana in ian 2016. Dar cum tatal nu isi va lua aceasta ultima luna,adica dec 2015, eu trebuie sa ma intorc la serviciu. Ce vreau eu sa stiu, trebuie sa ma intorc neaparat si sa lucrez luna dec in acelasi loc de munca pt a mi se lua in considerare Co maternal?Intreb asta deoarece stiu ca acest CO maternal de 2 ani se ia ca si vechime de munca,iar daca eu mi-as baga lichidarea si as sta doar 1 an si 11 luni in CO atunci nu mi se mai ia in considerare ca si vechime. Si am de ales ori sa ma intorc in decembrie la serviciu, ori luna dec intra sotul in CO paternal,ceea ce este exclus.Sper ca m-am facut inteleasa si astept cu nerabdare un raspuns la aceasta dilema.
Cel mai recent răspuns: hello1987 , utilizator 14:14, 8 Septembrie 2015
1. Perioada de concediu crestere copil (CCC) este vechime in munca indiferent de cat CCC beneficiati (o luna, doua sau pana se termina).

2. Puteti sa reluati activitatea la orice alt angajator, nu trebuie neaparat la cel de unde ati intrat in CCC.
Va multumesc frumos pt raspunsul primit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil adriana_m1981 adriana_m1981 Buna ziua! Doresc sa va intreb daca abia m-am angajat si nu o sa am 12 luni de munca la nasterea copiilui. Poate sa intre tatal copilui in paternal, iar eu sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil georgianaa georgianaa 1.Daca stau eu in primul an in concediu de crestere copil, iar sotul in cel de-al doilea an cum se calculeaza pentru fiecare indemnizatia de crestere a ... (vezi toată discuția)
Indemniz crestere copil - netransferabilitate drepturi parintesti nicoletag nicoletag Buna ziua, am urmatoarea problema: pe 10 apr 2015 cel mic implineste 2 ani si trebuie sa reincep munca. Chiar azi am facut cererea cum ca conced pt crestere ... (vezi toată discuția)