avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Returnare pantof
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Returnare pantof

buna ziua,
nici nu stiu unde sa incadrez intrebarea aceasta.
am cumparat un pantof acum cateva zile de la un magazin (dar NU online). are defecte in sensul ca-mi raneste piciorul destul de urat (ma doare rau de tot cand merg, nu ma pot acomoda cu el).
nu au vrut sa mi-l schimbe / sa-mi dea banii inapoi pe el .
pot face ceva ? am vreo lege de partea mea ?

multumesc


Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:22, 9 Septembrie 2015
problema e ... poate fi asta considerat "un defect" ? daca-mi dau seama ca produsul provoaca rani piciorului meu (ca poate altti au altfel de picior)....
adica pot pretinde si primi banii inapoi pe acest considerent ?

mentionez ca l-am purtat o zi (in chinuri). si nu e vorba de marime (adica nu pot sa-l schimb cfu un numar mai mare , ca e prea mare si culmea, ma tot strange intr-o anumita zona)
Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2015
alex5, utilizator
Faptul ca dumneavoastra nu aveti o conformatie a piciorului pentru care pantoful sa poata fi utilizat fara a produce disconfort nu poate fi considerata o lipsa de conformitate, un defect al pantofului. Atata timp cat pantoful se incadreaza in parametrii dimensionali poate conduce la concluzia ca acesta este un produs conform. Incaltamintea si imbracamintea sunt produse care se probeaza tocmai pentru ca nu toti oamenii au aceleasi dimensiuni. Piciorul se poate umfla uneori din motive medicale astfel incat nici nu se poate introduce in pantof.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnarea produsului in 24h cristiangheorghe cristiangheorghe Am tot cautat dar nu am reusit sa gasesc textul de elge in care se specifica ca un client poate returna un produs achizitionat in termen de 24 de ore de la ... (vezi toată discuția)
Reparatii produs in garantie s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. Buna ziua! Pe scurt: achizitionat o imprimanta, dupa 6 luni se strica, o trimit in garantie si .....s-a rupt filmul. E de o luna acolo si nu da semne ca s-ar ... (vezi toată discuția)
Cum se acorda garantia in cazul unor produse defecte si inlocuite, dupa vanzare tartareanum tartareanum Buna ziua am nevoie de ajutorul dumneavoastra in urmatoarea problema: -in data 01.noiembrie.2010 am achizitionat un telefon mobil cu o perioada de garantie de ... (vezi toată discuția)