avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli de judecata

Buna seara , va rog sa ma ajutati cu un raspuns... cine plateste cheltuielile de judecata daca cel care pierde procesul nu are venituri suficiente? Este posibil sa plateasca sotia si copii chiar daca ei nu au fost citati in proces? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulia Blaja , Avocat 00:38, 9 Septembrie 2015
cheltuielile de judecata le plateste strict persoana/persoanele care au pierdut procesul, nu sotul, copiii sau alta persoana.
daca inca nu s-a terminat procesul formulati cerere de ajutor public judiciar.
daca s-a terminat si veniturile nu sunt suficiente se va pune poprire pe venituri in limitele admise de lege si/sau se vor executa silit alte bunuri mobile/imobile care apartin strict persoanei cauza.
cu stima, cassy
Daca nu platiti de bunavoie cheltuielile la care sunteti obligat prin hotarare, atunci partea interesata are posibilitatea sa puna hotararea in executare silita.
Asta inseamna poprirea salariului, a conturilor bancare, executarea silita a bunurilor mobile sau imobile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordine prioritati executare jack electro jack electro Buna ziua Sunt pensionar cu o pensie de 1000 ron/luna. Am o datorie la stat -CNAS- de pe vremea cand eram PFA de circa 9000 ron. Detin un apartament si o ... (vezi toată discuția)
Neplata credit ipotecar make_ar make_ar Sa zicem ca X are un credit ipotecar, garantat cu imobil. Nu mai plateste rata. Ce masuri poate lua banca impotriva lui, in afara executarii garantiei? In ... (vezi toată discuția)
Somatie de executare silita prin poprire si mobiliara adelatuhut adelatuhut Buna ziua! Am contractat un credit in 2008 ,iar din anul 2010 de cand in sistemul bugetar sau intamplat marile reduceri salariale mi-a fost din ce in ce mai ... (vezi toată discuția)