avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Adeverinta pt somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Adeverinta pt somaj

Buna ziua,
Un salariat care urmeaza sa intre in somaj a beneficiat in 2008 de 12 zile calendaristice de cfs , zile pt care nu s-a facut suspendare in Revisal si nu s-a operat in cartea de munca( cartile de munca erau operate de itm) .
In adeverinta pt somaj se cer perioadele de suspendare. Aceste zile trebuie inscrise in adeverinta de somaj?
Dar in adeverinta de vechime?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:47, 9 Septembrie 2015
1. In adeverinta de somaj se trec numai cele 12 luni de stagiu de cotizare la somaj necesare pentru a putea sa i se acorde indemnizatia de somaj.

2. Anul 2008 este in afara celor 12 luni necesare din ultimele 24 de luni.

3. In adeverinta de vechime se trec atat perioadele de lucru cat si perioadele de concediu fara plata.

In pagina 1 se trec cele 12 luni de stagiu de cotizare iar in pagina 2 trebuie precizate perioadele de suspendare .La acestea ma refer. Trebuie trecute doar suspendarile din ultimii 2 ani? Iar in adeverinta de vechime trec cfs din 2005 , de la angajarea salariatului sau din 01.01.2011?
Daca nu a avut decizie de suspendare a contractului individual de munca (CIM) nu mai evidentiati aceste perioade in adeverinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cfs urile neon butterflies neon butterflies Trecerea cfs urilor in carnetul de munca este obligatorie? unde se prevede? (vezi toată discuția)
C.i.c.-vechime la somaj? mozagabriele mozagabriele Buna ziua ! Am doua nelamuriri: 1. Perioada de c.i.c. se ia in considerare ca vechime la somaj? Pina la data de 12.05.2009, cind mi-a expirat preavizul, am ... (vezi toată discuția)
Litigii de munca florin40 florin40 am primit cartea de munca si pe ultima pagina scrie incetat activitate conform art.55,57 vreau sa imi spuneti ce inseamna acest lucru si daca beneficiez de ... (vezi toată discuția)