avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... dispozitii legale aplicate
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

dispozitii legale aplicate

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema!
ORDONANŢÃ nr.26 din 30 ianuarie 2000
Art. 22. - (1) Asociatul care, într-o anumită problemă supusă hotărârii adunării generale, este interesat personal sau prin soţul său, ascendenţii sau descendenţii săi, rudele în linie colaterală sau afinii săi până la gradul al patrulea inclusiv nu va putea lua parte la deliberare şi nici la vot.
IntrebarI?
1.Se aplica acest articol in cazul in care un membru asociat este angajat in cadrul Asociatiei si problema supusa adunarii generale priveste nerespectarea programului de muncza de catre acesta?
2.Se aplica acest articol in cazul in care un membru asociat este presedintele Asociatiei si problema supusa Adunarii Generale priveste nereguli cauzate de acesta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:17, 14 Iulie 2009
Si inca o problema>
Art . 22 . ªedinţele Adunării Generale sunt sunt statutare dacă participă cel puţin jumătatea simplă a membrilor . În cazul în care la prima convocare nu se întruneşte numărul necesar , Adunarea Generală va avea loc în termen de 24 ore , fără a se face o nouă convocare , fiind legal constituită indiferent de numărul celor prezenţi .
iNTREBARE>
CHIAR DACA ESTE UNUL SINGUR?
Chiar daca se prezinta un singur membru la cea de-adoua convocare, adunarea generala este legal constituita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare despre alegerea unu nou presedinte...! gorki_2012 gorki_2012 Buna ziua ! In cadrul unei asociatii ( functionala in baza OG 26), vechiul si \\"eternul\\" prsedinte doreste sa renunte la functie, invocand motive* de ... (vezi toată discuția)
Urgent asociatii Lavinia Marian Lavinia Marian Buna ziua, ma intereseaza urgent o parare si temeiul juridic, cu privire la modificarea actului constitutiv. S-a intocmit actul aditional in baza oprocesului ... (vezi toată discuția)
Legalitate hotarare a.g.a. cristina69 cristina69 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca din AGA unei societati comerciale fac parte 3 persoane si la o sedinta participa doar 2 persoane (care si semneaza ... (vezi toată discuția)