In convocatorul pentru adunarea generala trebuie sa apara trecute si punctele de pe ordinea de zi. La punctul referitor la alegerea comitetului de conducere, deci si a presedintelui va fi trecut clar ca se face treaba asta pentru ca le-a incheiat mandatul sau au renuntat de buna voie la mandat. Deci automat toti cei care vor veni la locul de intalnire trebuie sa stie motivul.
Si legat de durata si numarul de mandate nu poate sa fie asa la infinit. Deci si numai daca tineti seama de practica din acest domeniu si tot trebuie intr-un final sa se sfraseasca.
Si odata convocata adunarea generala si nu se intruneste cvorumul de sedinta, la a doua convocare nu mai conteaza cati se prezinta. Si se pot lua decizii prin votul celor prezenti. Primul si al doilea termen trebuie sa fie trecute in convocator.
Referitor la faptul ca respectivul a anuntat in prezenta altora ca doreste sa renunte la functie si se convoaca adunarea generala de alegeri, e clar ca asta a fost intentia lui si nu mai trebuie ceva scris.
...cu scuze, daca devin plictisitor, dar cum trebuie interpretata prevederea de la art 22 din OG 26, citez:
"(1) Asociatul care, într-o anumită problemă supusă hotărârii adunării generale, este interesat personal sau prin soţul său, ascendenţii sau descendenţii săi, rudele în linie colaterală sau afinii săi până la gradul al patrulea inclusiv nu va putea lua parte la deliberare şi nici la vot.
(2) Asociatul care încalcă dispoziţiile alin. (1) este răspunzător de daunele cauzate asociaţiei dacă fără votul său nu s-ar fi putut obţine majoritatea cerută."
Se pote intelege de aici ca asociatul (respectiv sot, ruda ...etc)care doreste sa obtina functia, doar nu voteaza, sau nici nu participa la vot?, adica parasesc sala in timpul votului?, nu prea inteleg sensul termenului deliberare.
Se poate da un exemplu care sa ilustreze prevederea de la al. 2 ?
In statut nu este prevazut niciun termen privind durata mandatului de presedinte, membrii consiliului nu se schimba, doar presedintele.
Personal, consider ca alegerea unui nou presedinte fara sa existe un motiv transpus intr-un act oficial (demise scrisa, nu vorbe si intentii...) sau prevedere statutara, ori incalcarea unei legi penale, deces... etc,semana cu incercarea unei multimi de a-si detrona liderul, adica chiar daca AG hotaraste, vechiul presedinte poate contesta lipsa de temei legal al hotararii AG. sau altfel spus un fel de "circ perpetu"
Cu multumiri si sperata la un raspuns din partea domnului Neagu !