avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legalitate utilizare GPS
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legalitate utilizare GPS

Buna ziua,
Pe masina de serviciu pe care o conduc angajatorul a montat un echipament GPS. De aceea am cateva intrebari la care va rog mult sa-mi raspundeti:

1.angajatorul avea obligatia legala sa ma anunte de montarea echipamentului inainte de montarea acestuia?
2.daca DA trebuia sa ma anunte inainte de montare, este legal ca angajatorul sa ma notifice in scris?
3.eu eram obligat sa accept notificarea primita de la angajator sau puteam refuza?
4.angajatorul ma poate monitoriza si in timpul liber dupa terminarea programului (atucni cand primesc masina in week-end)?
5.exista o lege care sa reglementeze toate astea?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: AlecsKira , utilizator 12:52, 10 Septembrie 2015
Buna ziua,

angajatorul poate sa instaleze GPS pe masinile proprietatea sa. Angajatorul nu are oblligatia sa va informeze cu privire la acest aspect nici in scris si nici altfel. In timpul dvs liber este alegerea dvs daca veti folosi autoturismul cu GPS ori veti alege sa nu il utilizati. Nu se pune problema interferarii cu "viata privata" in conditiile descrise de dvs.
Cititi si acest articol
Monitorizarea angajaţilor prin GPS este ILEGALĂ
[ link extern ]
Va multumesc pentru raspunsuri. Din pacate cele doua raspunsuri sunt in contradictie.Domnul avocat Boncu spune ca este legal ca angajatorul sa ma monitorizeze via GPS chiar fara acceptul meu in timp ce freeelis m-a trimis catre un articol care spune contrariul.
Pana la urma eu ce sa inteleg: daca angajatorul ma monitorizeaza in timpul liber este legal sau nu? sau oare nici in timpul programului de lucru nu este legal?
Rog ajutor si multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmarire activitate angajati Sobru76 Sobru76 Dragii mei, In urma cu un an am primit de la companie o tableta pe care compania ma obliga sa o port duma mimne in tot timpul programului. Mentionez ca lucrez ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , am și eu o nelămurire , am o masina de seriviciu ... frentiuionut@yahoo.com frentiuionut@yahoo.com Buna ziua , am și eu o nelămurire , am o masina de seriviciu cu GPS pe ea , directorul firmei , ma urmărește NON stop atât in timpul programului cât și ... (vezi toată discuția)
Sanctionare angajati Ambra Denisa Ambra Denisa Tinand cont de prevederile dreptului la viata privata si ale regulamentului GDPR, angajatorul poate sanctiona angajatii in baza unui sistem de monitorizare GPS ... (vezi toată discuția)