avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu in CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu in CIM

M-am angajat de curand si in CIM am trecute doua salarii: salariul de baza 1329 lei si salariul brut care este mai mare 1556 lei. Mi s-a explicat ca diferenta este pentru orele lucrate sambata (sunt obligatorii de lucrat 2 sambete pe luna cate 7 ore) Cum este corect? Pentru orele suplimentare lucrate in sarbatorile legale sau peste program care salariu va fi folosit ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:57, 10 Septembrie 2015
In c.i.m. se trece salariul brut lunar plus sporurile care se acorda.
este mentionat ca salariul de baza brut lunar este de 1556 lei si salariul de baza brut lunar este de 1329 lei.iar la sporuri ca se acorda spor pentru lucru in zilele libere si spor de fidelitate . fara a fi mentionat nimic altceva.
In speta, salariul de baza brut lunar este de 1556 lei si se compune din salariul de baza brut lunar plus sporuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul spor sambata rominaduca rominaduca Imi spuneti va rog frumos cum se va calcula sporul pentru 6 ore lucrate sambata, la salarul brut 1450? Se poate stabili si o suma fixa(cum se stabileste corect ... (vezi toată discuția)
Sporuri weekend Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,as vrea sa ma ajutati in legatura cu:Sa incep sa explic situatia: Am cativa angajati in sectorul alimentar,salar 700 lei brut.Ei lucreaza cand si ... (vezi toată discuția)
Sporul pentru munca sambata-cum se calculeaza? hgabi hgabi As dori sa va intreb cum sa calculeaza sporul acordat unui salariat pentru ca lucreaza sambata? Art.137 (3) prevede acordarea unui spor la salariu, dar nu ... (vezi toată discuția)