avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Conditie emitere livret de familie pt alocatie si ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Conditie emitere livret de familie pt alocatie si indemnizatie crestere copil

Suntem 2 parinti care traim in concubinaj si urmeaza sa avem un copil.
Eu-tatal recunosc copilul si vreau sa intru in concediu crestere copil dupa nastere.
La directia de asistenta sociala ni s-a spus ca este nevoie pt dosar aocatie si concediu crestere copil de certificat de casatorie sau livretul de famile eliberat de starea civila
Intrebarea1: Livretul de familie se elibereaza si se completeaza cu datele pt ambii parinti daca sunt concubini?
Intrebarea2: Livretul de familie se emite inainte sau dupa nasterea si declararea copilului?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:46, 10 Septembrie 2015
1 livretul de familie se elibereaza in acest caz dvs. si copilului. Mama da o declaratie ca este de acord.
2. Livretul de familie il veti solicita dupa nasterea copilului, altfel cum sa vi-l treaca in livret?

De ce nu va casatoriti? Ati fii scutiti de declaratii si alte acte inutile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil rezultat din concubinaj ContSters291524 ContSters291524 sunt in concediu de crestere a copilului pt 1 an. nu sunt casatorita cu tatal copilului, stam in concubinaj, dar el a recunoscut copilul. legea spune ca mamica ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in afara casatoriei alexe adrian alexe adrian va salut..as avea o intrebare simpla.locuiesc cu concubina mea de 8 ani si avem inpreuna o fetita.din diverse motive fetita nu este pe numele meu..ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului rby58 rby58 buna!concubina mea a nascut iar eu doresc sa intru in ccc.suntem angajati ambi.am recunoscut copilul si mi poarta numele.angajatorul meu spune ca nu pot eu ... (vezi toată discuția)