avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vanzare garsoniera prin procura (proprietarul e in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vanzare garsoniera prin procura (proprietarul e in Canada)

Buna ziua

Nu stiu exact daca am nimerit bine, daca nu rog adminul s amute subiectul acolo unde stie dansul mai bine.

problema mea e asta: am un prieten in Canada care m-a rugat sa il ajut sa vanda o garsoniera din Bucuresti. Problema este ca nu stim (nici el nici eu) ce acte am eu nevoie ca sa ii pot vinde aceasta garsoniera.
va rog sa ne ajutati

Multumim
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 21:18, 14 Iulie 2009
Buna ziua
Problema dvs este foarte simpla. Mergeti la un notar public ca sa va dea un model uzual de procura notariala pentru instrainare imobil si trimiteti-i acest model impreuna cu o copie dupa actul de identitate al persoanei care va fi imputernicita sa vanda prietenului dvs in Canada. El se va prezenta la Consulatul general al Romaniei de acolo sau la consulatul din Toronto , unde i se va face serviciul de legalizare si autentificare procura .Mai multe detalii puteti gasi pe site-ul urmator : [ link extern ] .
Dupa ce va avea procura v-o poate expedia prin orice serviciu de curierat rapid.
SUCCES!
Va trebuie actele casei si in plus o procura in care sa se specifice expres ca sunteti imputernicit sa vindeti garsoniera de la adresa scrisa exact, ca puteti sa dispuneti de banii rezultati din vanzarea garsonierei in cutare fel ...si in cutare fel, altfel e posibil sa intampinati greutati intr-un loc pe calea finalizarii vanzarii. Eu am avut o asemenea intamplare, am fost in situatia sa cumpar un apartament cu proprietarul tot in Canada, frate cu procura aici, in tara. Cand a fost sa mearga la banca sa semneze pentru primirea creditului pe care mi-l dadea mie banca, aceasta n-a vrut in ruptul capului sa-i dea banii pana cand nu a obtinut o procura din Canada (va dati seama de grozavia situatiei....!!!!) ca e imputernicit sa dispuna de creditul de la Banca cutare asa cum crede de cuviinta. Deci cand sunteti pe cale de a face tranzactia atunci trebuie sa obtineti procura foarte amanuntita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! mă adresez specialiştilor de pe acest site cu rugămintea ... viorica1977 viorica1977 Bună ziua! Mă adresez specialiştilor de pe acest site cu rugămintea de a mă ajuta în următoarea problemă: eu şi fratele meu am moştenit, de la ... (vezi toată discuția)
Programul prima casa - vanzare cumparare. sebibv sebibv Buna ziua, Am si eu o intrebare. Vreaus a achizitionez un imobil de la niste prieteni, plecati in Canada. Ei nu se vor mai intoarce, nici macar pentru ... (vezi toată discuția)
Procura vanzare apartament achizitionat prin prima casa robert0891 robert0891 Am un imobil achizitionat prin Prima Casa (in 2014) la care inca platesc rate si doresc sa il vand. Acum locuiesc in strainatate. Pot sa mandatez pe ... (vezi toată discuția)