avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare avans dat la o promisiune de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare avans dat la o promisiune de vanzare-cumparare imobil

Buna ziua.Doresc ca cumpar o casa cu credit ipotecar , am facut o promisiune notariala de vanzare cumparare unde am dat si un avans si aceasta a fost si intabulata iar banca a refuzat creditul motivand ca actele casei nu sunt complete respectiv a fost construita fara autorizatie de constructie dar poseda cadastru ,intabulare , certificat fiscal unde este consemnat tiput imobilului cu suprafete materiale din care este construita ,proprietarul si faptul ca acesta nu are datorii catre fisc.Din punct de vedere notarial vanzarea-cumpararea este posibila cu actele detinute de proprietar dar din punctul de vedere al bancii actele nu sunt OK . In cazul expirarii perioadei de valabilitate a precontractului cum imi pot recupera banii dati avand in vedere ca nu eu sunt vinovat de nerespectarea promisiunii ? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: danoanagabi , utilizator 12:45, 11 Septembrie 2015
Buna ziua,
Normal ar fi ca vanzatorul sa va restitue banii fara prea multe interventii.
Daca nu se va intampla acest lucru va trebui sa-l actionati in instanta pentru recuperarea banilor.
Va multumesc pentru raspunsul promt si va rog daca se poate sa-mi spuneti in cazul caselor construite fara autorizatie de constructie ( anul 2001) ce se poate face pt. intrarea in legalitate , exista cumva un act/hotarare judecatoreasca care sa inlocuiasca autorizatia de constructie? Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare casa la rosu catalucan catalucan Buna ziua, am construit o casa la rosu si acum nu mai am bani pentru a o termina. As vrea sa stiu daca se poate intabula casa la rosu pentru a o pune gaj la ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa dupa succesiune crisadi crisadi buna ziua Speta este urmatoarea: vrem sa cumparam un teren pe care este o casuta batraneasca. Casa a fost a unor batranei care au murit acum 4 ani. am luat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt interesata de achizitia unei garsoniere intr-un ... elena_tro elena_tro Buna ziua. Sunt interesata de achizitia unei garsoniere intr-un bloc nou iar proprietarul mi-a comunicat ca detine toate autorizatiile de constructie, mai ... (vezi toată discuția)