avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zi libera pentru parinti in prima zi de scoala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zi libera pentru parinti in prima zi de scoala

Buna seara.Cine ma poate ajuta cu un raspuns?Stiti cumva daca s-a votat legea ca parintilor sa li se dea zi libera in prima zi de scoala a copiilor?Sau cei care n-avem cu cine sa ne trimitem copilasul la scoala vom fi nevoiti sa lipsim de la servici pe riscul nostru ptr.ca patronilor nu le convine sa ne dea zi libera?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:04, 12 Septembrie 2015
:((((( nasol moment ptr.noi parintii...Multumesc ptr.raspuns!
Prin bunavointa angajatorului, se poate acorda asa ceva salariatilor .
Dar angajatorii in ziua de azi nu prea au bunavointa sa acorde zile libere...eu intr-un an jumate de cind lucrez am avut doar 5 zile din concediul de odihna ptr.ca mai mult nu-i convina sa-mi dea :((
In acest caz, puteti sesiza ITM-ul (neacordare CO).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de functie la locul de munca Gravensen Gravensen Buna ziua, Inainte de intrebari as vrea sa prezint situatia in care ma regasesc: Lucrez la o firma de 4 ani, cu un program de lucru de 2 zile (12 ore pe ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la cateva zile? larafabian larafabian Sunt angajata cu c.i.m pe perioada determinata din luna 01.08.2012 si vreau sa stiu daca am dreptul ca patronul sa-mi dea cateva zile libere sau plata acestora ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sunt însărcinată și doresc înainte de prenatal ... NaomiMariuta NaomiMariuta Buna seara, Sunt însărcinată și doresc înainte de prenatal sa îmi iau zilele de concediu care mi s-ar cuveni pe anul acesta. Ar trebui sa nasc in 11 ... (vezi toată discuția)