Buna ziua,
Am si eu o intrebare, daca stie cineva...care este termenul de garantie pentru o lucrare de reparatie a unuei terase de bloc.
respectiv care este garantia pentru manopera si care este garantia pentru materialele folosite, separat fiecare. Solicit acest lucru pentru ca firma care executa lucrarea imi ofera 12 luni garantie pentru manopera si efectuatea eventualelor reparatii in cazuri in care se va intampla ceva (crapaturi in lucrare sau decopertari din cauza vantului)pe aceasta perioada si 10 ani garantie pentru materiale. Garantia se da defalcat sau per total lucrare? Si daca este pe total lucrare care sunt obligatiile executantului (Firmei care executa lucrarea)?
Va rog frumos sa-mi dati un raspuns urgent...nu ma trimiteti la site-uri pentru ca le-am citit pe toate si acestea ofera o garantie pe termene intre 10 si 15 ani, dar nu specifica clar ce si cum.
Va multumesc.
In mod normal garantia se da pe lucrare iar un termen de 12 luni este un termen acceptabil insa puteti sa solicitati si acordarea unui termen de 24 luni pentru a "trece" doua ierni peste lucrare.
Garantia oferita pentru materiale nu va ajuta la nimic atata timp cat materialele sunt puse in opera iar pentru demonstrarea faptului ca acestea nu au corespuns calitativ trebuie facuta o expertiza tehnica.
Garantii pe 10 -15 ani nu acorda nimeni si ar fi o prostie din partea executantului sa acorde garantii atat de mari. Ori sunt garantii pentru prinderea in plasa a clientilor.
In termenul de garantie executantul trebuie sa remedieze pe cheltuiala proprie daunele produse din cauza executiei necorespunzatoare precum si remedierea terasei in zonele cu neconformitati.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Septembrie 2015 cyan, moderator
Buna seara si multumesc pentru raspuns, am inteles ca garantia de 12 luni pentru ceea ce se EXECUTA (respectiv calitatea manoperei) si nu pentru materiale, este rezonabila. inseamna ca ceea ce mi-a oferit firma cu care voi lucra este corect. In devizul de lucrare este specificata separat garantia pentru calitatea manoperei lucrarii (12 luni) si obligatiile firmei pentru aceasta si separat mi-a trecut garantia pentru materialele folosite (10 ani).
Administratora blocului vrea sa-i ofere o garantie pe lucrare de 10 sau 15 ani (intelegand ca in aceasta perioada de 10 sau 15 ani executantul sa execute gratuit eventualele defectiuni aparute in timp) fara a fi specificata garantia pentru manopera si separat cea pentru materiale. Este corect?
Va multumesc.
Lucarile de hidroizolatie a terasei blocurilor realizate in ultimii 15 ani in asociatai nostra au beneficiat prin contract de o garantie a lucrarii de 3 ani fiecare lucrare. Discutam de lucrare, de manopera. Am avut si o lucrare cu garantie mai mare dar firma a disparut.
Si indiferent de garantia data de executant, lucrarile au inceput sa cedeze dupa 4-5 ani. Cu o lucrare am avut probleme minore chiar in primul an, probleme remediate de executant.
Garantia materialelor este data de furnizorul materialelor si in general este de minim 10 ani, numai ca furnizorul nu cred ca poate fi tras la raspundere daca se infiltreaza apa pentru ca de regula lucrarea cedeaza la imbinari, la partile lipite, la presiuni prin calcare pe terase....
Garantia poate fi nrgociata cu executantul si aceasta poate fi mai scurta in cazul unor carpeli, reparatii partiale. Dar poate fi mai lunga daca lucrarea este totala, pe intreaga terasa, cu mai multe straturi, cu corectarea pantelor, cu reparatia si/sau inlocuirea scurgerilor, a gurilor de aerisire, a aruncatoarelor, jgheaburilor, a pipelor de aerisire s.a.m.d.
Oricum daca firma este serioasa nu-si permite sa acorde o garantie pentru executie mai mare de 4 ani chiar la o lucrare totala.