Buna ziua,
Am mostenit un apartament si am primit certificatul de mostenitor acum cateva luni.
Saptamana aceasta dupa ce am declarat apartamentul la primarie am chemat o firma sa faca cadastru si intabulare si marti vor depune actele.
Intre timp am descoperit prin acte ca persoana de la care am mostenit a avut o datorie de 4000 de lei iar executorul judecatoresc a pus 3 somatii de plata la Oficiul de cadastru pe apartament.
Mentionez ca apartamentul nu are cadastru, intabulare si nici nu cred ca cineva a deschis carte funciara(poate poate executorul)
Tot in acte am gasit o adresa de la executor in care specifica ca dosarul de executie se inchide, datoriile de executare se transfera la creditor.
Somatiile sunt datate cu 2009-2010 iar procesul verbal de inchidere dosar executare este datat cu luna Mai 2013.
as avea cateva intrebari si daca ma poate ajuta cineva:
1.Pot sa fac intabularea daca exista somatii de plata pe numele persoanei de la carre am mostenit?
2.Executorul poate deschide carte si sa noteze somatii fara cadstru sau intabulare? apartamentul nu avea cadastru sau intabulare
3.Cand expira somatiile unui executor judecatoresc?
4.Daca dosarul este inchis si se precizeaza ca datoriile se transfera la creditor eu in calitate de mostenitor al debitorului pot cumva sterge somatiile? se sterg ele dupa ceva timp?
Multumesc anticipat tuturor celor care imi vor raspunde
Razvan
PS; am atasat si un link cu ultima notificare din 2013 de la executor:
[ link extern ]