avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare apartament mostenit cu somatie de plata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare apartament mostenit cu somatie de plata inscrisa de executor judecatores

Buna ziua,

Am mostenit un apartament si am primit certificatul de mostenitor acum cateva luni.
Saptamana aceasta dupa ce am declarat apartamentul la primarie am chemat o firma sa faca cadastru si intabulare si marti vor depune actele.

Intre timp am descoperit prin acte ca persoana de la care am mostenit a avut o datorie de 4000 de lei iar executorul judecatoresc a pus 3 somatii de plata la Oficiul de cadastru pe apartament.

Mentionez ca apartamentul nu are cadastru, intabulare si nici nu cred ca cineva a deschis carte funciara(poate poate executorul)

Tot in acte am gasit o adresa de la executor in care specifica ca dosarul de executie se inchide, datoriile de executare se transfera la creditor.

Somatiile sunt datate cu 2009-2010 iar procesul verbal de inchidere dosar executare este datat cu luna Mai 2013.

as avea cateva intrebari si daca ma poate ajuta cineva:

1.Pot sa fac intabularea daca exista somatii de plata pe numele persoanei de la carre am mostenit?

2.Executorul poate deschide carte si sa noteze somatii fara cadstru sau intabulare? apartamentul nu avea cadastru sau intabulare

3.Cand expira somatiile unui executor judecatoresc?

4.Daca dosarul este inchis si se precizeaza ca datoriile se transfera la creditor eu in calitate de mostenitor al debitorului pot cumva sterge somatiile? se sterg ele dupa ceva timp?

Multumesc anticipat tuturor celor care imi vor raspunde

Razvan

PS; am atasat si un link cu ultima notificare din 2013 de la executor:

[ link extern ]

Ultima modificare: Duminică, 13 Septembrie 2015
razvan912, utilizator
Cel mai recent răspuns: razvan912 , utilizator 23:11, 13 Septembrie 2015
Am mai citit cate ceva pe forum si am ceva raspunsuri.

Hartia atasata mai sus in link notifica perimarea executarii silite. Ma insel?

Somatiile facute de executor au fost trecute in regisrtul de transcriptiuni daca nu exista carte funciara. Pot cere certificat de sarcini de la oficiul de cadastru si probabil vad acolo sitiatia?

Acum intrebarea cea mai importanta:

Daca executarea e perimata ce se intampla cu somatiile din Registru de transcriptiuni/carte funciara(daca exista) ?

razvan912 a scris:

Daca executarea e perimata ce se intampla cu somatiile din Registru de transcriptiuni/carte funciara(daca exista) ?

stie cineva raspunsul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament sub ipoteca Tommy D Tommy D Salutari la toata lumea! Am cumparat o masina in 1998 si am garantat cu apartamentul. Acte peste acte si binenteles ca apartamentul a fost pus sub ipoteca. ... (vezi toată discuția)
Pasi care trebuie urmati pentru ridicarea sechestrului anonim69 anonim69 Buna Ziua Am sechestru pe un apartament detinut de mine , am avut dupa judecata ordin de la executorul judecatoresc sa platesc suma X in termen de n zile , ... (vezi toată discuția)
Executare silita, notare somatie imobiliara olgabejat olgabejat Este corect să soliciți notarea unei somații imobiliare emisă la data de 4.06.2007, în august 2013.Este admisibilă o asemenea ... (vezi toată discuția)