Sunt angajata la un S.R.L. din 2.05.2008.Firma are doi administratori (tata+fiu ).Sunt insarcinata in luna a-9-a.De pe data de 13.03.2009 am intrat in concediu de risc maternal pana pe data de 30.06.2009,iar de pe 1.07.2009 am intrat in prenatal.Angajatorul ( fiu ) cel care se ocupa de firma,pe data de 7.07.2009 a decedat.Pe data de 3.07.2009 eu am depus sesizare la I.T.M. pentru neplata contributiilor la pensii si sanatate si pentru neplata salariilor si concediilor de risc incepand din ianuarie , specificand in sesizare ca am depus si concediul prenatal pe luna actuala (iulie ),iar in urma sesizarii mele,angajatorul (tatal ) a venit ieri 14.07.2009,mi-a inmanat inapoi concediul prenatal,spunandu-mi ca el a platit contributiile si inchide firma incepand cu data de 25.06.2009,iar concediul prenatal sa il iau inapoi si sa ma descurc cu el.Mentionez ca nu am primit nici un preaviz si nici o decizie de incetare a contractului de munca eu afland abia azi 14.07.2009 ca inchide firma cu o luna in urma,probabil evitand o succesiune in situatia angajatorului (fiu ).Ce as putea face macar pentru a nu pierde indemnizatia de crestere a copilului,avand in vedere ca eu sunt programata la cezariana pe data de 10.08.2009
În cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului interdicţia de mai sus nu este aplicabilă. Angajatorul îşi reduce sau îşi încetează actvitatea, iar în aceste condiţii de insolvabilitate menţinerea contractelor de muncă nu mai are nici o motivaţie. Salariaţii care beneficiază de indemnizaţii de asigurări sociale vor fi preluaţi în plată de casele teritoriale de pensii.
Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CIC, trebuie sa aveti realizate venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimul an, timp de 12 luni, anterior datei nasterii copilului. Daca data nasterii copilului este 10.08.2009 , atunci perioada care se ia in calculeste 10.08.2007 - 10.08.2009.
eu am continuitate 6 ani pe cartea de munca ,dar pe mine ma interesa ce fac cu perioada asta cuprinsa de la 1.07.2009 pana la 10.08.2009 .Perioada in care eu am ramas cu concediul in mana si daca procedura pe care a urmato patronul srl este legala.
Prenatal
MarianaAngela
Buna ziua as dori sa va întreb și eu ceva deoarece nu știu cine Mi-ar Răspunde la o astfel de întrebare. Sunt angajata la firma unchiului meu îmi ... (vezi toată discuția)