avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti cum se imparte mostenirea asta?
Moare intai sotul apoi sotia.Nu au copii,Ca mostenitori raman o sora a sotieisi doi frati ai sotului decedat,Au avut impreuna bun comun un apartament.El mai are in registru agricol 50 ari de pamant de la parintii lui.de unde se poate afla daca au avut actiuni sau bani in banci si cine poate sa afle daca apartamentul e liber de sarcini.Sunt intrebari multe si poate va plictisesc.Va multumesc si va rog sa imi raspundeti macar la primele
Cel mai recent răspuns: Floarea Cring , Consultant credite si finantari 10:21, 15 Septembrie 2015
se dezbat mostenirile pe rand, intai pe a sotului care se va imparti pe din doua, jumatate ia sora sotiei, jumatate, o impart fratii sotului, apoi ce avea sotia, va mosteni soru-sa.
daca ap e liber de sarcini vad daca cer un extras de carte funciara de la ocpi.
pot lua certificat de calitate de mostenitor de la notar si merg sa se intereseze pe la banci.
daca aveau depozite, imposibil sa nu gasiti prin casa, extrase de cont de la banca sau alte acte care sa va dea indicii asupra altor bunuri ce le au.

Banca da informatii la produsele bancare ale titularilor de conturi, numai la mostenitorii legali.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune. drepturile sotului supravietuitor mihaela70 mihaela70 buna seara .as dorii sa-mi spuneti daca fratele a decedat si nu are copii , sotia lui poate sa deschida o succesiune dupa bunica fratelui , are vocatie ... (vezi toată discuția)
Deces sot raducer raducer As dori sa stiu in cazul in care moare sotul ,supravietuitoare sotie ,detin in comun un apartament in cota fiecare de 1/2, sotul un teren si niste actiuni; ... (vezi toată discuția)
Cine mosteneste averea? cbcr cbcr Cine mosteneste averea? Se da următoarea situatie: soția X și soțul Y care nu au copii dobandesc diverse bunuri (case și terenuri) in timpul ... (vezi toată discuția)