avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament cu uzufruct viager

Detinem un apartament proprietete comuna sot-sotie, cu mama sotiei uzufructuara viagera procuratoare de fonduri ,cu interdictie de instrainare si grevare ,in favoarea acesteia. Intrebarea este uzufructuara poate instraina apartamentul fara acordul nostru.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 10:04, 16 Septembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Dreptul de uzufruct reprezinta un dezmemebramant al dreptului de proprietate, drept real principal, esentialmente derivat, temporar.


Dreptul de uzufruct confera titularului sau atributele de posesie si de folosinta .(jus possidendi si jus fruendi), desprinse din continutul dreptului de proprietate.


Dreptul de uzufruct este unul cesibil, acesta poate fi instrainat catre terte persoane.

Nuda proprietate, de asemenea, poate fi instrainata.


Dreptul de proprietate asupra imobilului poate fi instrainat dupa stingerea drepului uzufruct.( dreptul de uzufruct se stinge prin deces, uzufructul fiind viager ).



Bunul imobil poate fi instrainat daca uzufructuarul isi exprima optiunea, in acest sens.





~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie cu uzufruct viager rodicaboian rodicaboian Speta este urmatoarea: am primit prin donatie, impreuna cu fratele meu, un apartament de la mama noastra. In actul de donatie este mentionata clauza de ... (vezi toată discuția)
Uzufruct cornelia1605 cornelia1605 buna. daca am un teren si este trecut altcineva pe uzufruct si imi construiesc casa cand o voi lua in folosinta si persoana cu uzufruct pe teren trebuie ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager cameliaagafia cameliaagafia Ce posibilitate exista de a avea uzufruct viager in casa 2 batrani daca unul pleca, copii sa nu-l scoata pe celalalt pt partea lor?????? (vezi toată discuția)