avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obligativitatea certificatului de mostenitor intr-un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obligativitatea certificatului de mostenitor intr-un proces

Recent, tatal meu a decedat si, in urma lui au ramas doua procese pe rol. Deoarece nu am realizat dezbaterea succesiunii (o sa dureze ceva timp pana o s-o fac impreuna cu fratii mei), pun urmatoarele intrebari:
1. Poate unul dintre mostenitori sa-l reprezinte pe tatal nostru defunct in cele doua procese care sunt unul in stadiul de fond, iar celalalt in stadiul de apel?
2. In instanta este de ajuns sa prezentam certificatul de deces al tatalui si certificatul de nastere, al unuia dintre noi, pentru a putea continua procesele incepute de tata, sau trebuie neaparat sa trecem pe la un notar public pentru un certificat de mostenitor/certificat de calitate de mostenitor?
Multumiri!
Cel mai recent răspuns: caprosu , utilizator 12:03, 21 Septembrie 2015
Procesul, in momentul decesului tatalui meu, era in stadiul in care judecatoarea a admis o altă expertiză cadastrală pentru terenul aflat în litigiu (pe acel teren tatăl meu deține un titlu de proprietate, fiind o moștenire de la bunicul meu) și a prelungit la nesfârșit termenele de judecată, fără a soluționa procesul care are ca obiect ”contestația la executare”.

Asa cum am aratat, tatăl meu detine o decizie definitivă a Curții de Apel și o decizie irevocabila a ÎCCJ - pentru acelasi teren.

Executorului judecatoresc i s-a interzis sa puna in aplicare cererea de executare silita care i-a fost inaintata de tatal meu, pana la solutionarea procesului care are ca obiect ”contestatia la executare”... Sau, poate. l-a ”tras in piept” pe tata? Mai stii!!!

Asadar: de vreme ce tata a decedat, judecatoarea o sa suspende, cu siguranta, procesul...

Noi, ca mostenitori, putem cere executorului judecatoresc sa puna in executare deciziile definitivă a Curții de Apel și deciziei irevocabile a ÎCCJ?

Multumesc, inca o data pentru raspunsuri!
Repet inca o data intrebarea pusă vineri:
In procesul care are ca obiect ”contestatia la executare”, după decesul tatălui, noi, ca mostenitori, putem cere executorului judecatoresc sa puna in executare deciziile definitivă a Curții de Apel și deciziei irevocabile a ÎCCJ?
Multumiri pentru cei care vor dori sa raspunda!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita dupa decesul uneia dintre parti verdesu verdesu Tatăl meu a apelat la un executor judecătoresc pentru a pune în executare o decizie definitivă a unei Curți de Apel. Cel asupra căruia s-a îndreptat ... (vezi toată discuția)
Executare silita amanata la nesfarsit istape istape Buna ziua! Am apelat la un executor judecatoresc pentru a pune in executare o decizie definitiva a Curtii de Apel. Cel asupra caruia s-a indreptat executarea ... (vezi toată discuția)
Executare silita ipate ipate Buna ziua! Am apelat la un executor judecatoresc pentru a pune in executare o decizie definitiva a Curtii de Apel. Cel asupra caruia s-a indreptat executarea ... (vezi toată discuția)