avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare casa - riscuri ulterioare ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare casa - riscuri ulterioare ?

Buna ziua,

Sunt in situatia de a cumpara o casa, dar care are un istoric mai ciudat, care imi da unele retineri. In urma cu un an, persoana X, casatorita, doreste sa achizitioneze aceasta casa (plus teren). Neavind toata suma, este imprumutata de sora ei Y (casatorita), dar nu fac un contract de imprumut ci sunt trecute amindoua familiile proprietari, desi casa va fi locuita ulterior exclusiv de familia X. Ulterior familia X face un partaj voluntar, fara a fi vorba de divort, sotul nemaiavind nici o pretentie asupra bunurilor comune, lasindu-le persoanei X. Dupa aproximativ un an, familia X doreste sa plece definitiv in strainatate si chiar o face, oarecum la urgenta, gasind o oportunitate. Persoana X lasa procura oficiala familei Y sa vinda casa. Am aflat ca persoana X este administratora unei mici firme de transport, cu 4 angajati, iar sotul lucra si el la firma, dar n-am aflat in ce calitate (manager, actionar?). N-am putut sa aflu istoricul financiar al firmei, am aflat doar ca nu au datorii la stat, dar nu stiu nimic de eventualii creditori. In plus am aflat ca si-a suspendat activitatea de la 1 septembrie. Sediul social al firmei era la alta adresa. Notara unde am dorit eu sa merg, desi ei insistau sa merg la notara lor pe motiv ca stie tot istoricul casei, a vazut actele, a spus ca sunt in regula, dar nu intelege scopul partajului voluntar, si a spus ca ar putea fi probleme viitoare cu eventuali creditori. Plus ca este o intreaga istorie a acestor acte. Intrebarea mea este: as fi in siguranta sa cumpar aceasta proprietate avind in vedere ca sunt cumparator de buna credinta? La ce m-as putea astepta rau in viitor? Intreb asta, deoarece as dori sa dorm linistit si sa nu fiu pus in situatia de a fi tirit prin tribunale fara rost sau sa umblu sa-mi recuperez banii. Vinzatorii nu au fost suficient de deschisi si nu au dorit sa-mi spuna de ce au facut partajul spunind ca asta a fost problema lor personala nedorind sa intre in amanunte. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Bergero , utilizator 07:57, 19 Septembrie 2015
Si totusi, nu are nimeni nici o parere? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume dupa divort alina30ro alina30ro buna ziua...am o mare problema...sunt intr-un proces de divort pe cale amiabila adica eu am intetat divortul fostul sot e de acord ca la prima sentinta sa ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire erikabadu erikabadu Buna ziua, Va prezint un caz neclar pt mine: X casatorit cu 2 copii ramas vaduv Y casatorita cu 2 copii divortata ( copiii raman in grija tatalui) X si ... (vezi toată discuția)
Partaj casa si teren. ContSters104684 ContSters104684 Va solicit ajutorul intr-o problema de partaj. Actualmente o casa cu terenul aferent se afla in partaj,mai prcis casa urmeaza a fi scoasa la ... (vezi toată discuția)