avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Alegere in lipsa membru comitet executiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Alegere in lipsa membru comitet executiv

In cadrul adunarii generale se alege ca membru al com. executiv o persoana care nu este prezenta la adunare si care nu semneaza p.v. al adunarii la incheiere dar nici ulterior acesteia.Hotararile acelei A.G. a propriet nu sant comunicate niciodata proprietarilor.Daca hotararea nu a fost atacata in instanta ea ramane valida si acea persoana se poate reactiva ca membru al asociatiei dupa 1 an sa zicem?
Cel mai recent răspuns: zxc1 , utilizator 16:16, 27 Septembrie 2015
Precizez, au fost prezenti si membri com ex.(mai putin persoana in cauza) dar a semnat numai presedintele p.v.-ul. Insa cred ca asa cum s-a aratat mai sus, devreme ce hotararea nu a fost atacata in termen legal ea opereaza si persoana aleasa in lipsa isi poate prelua functia de membru in com. ex. si dupa n ani .
Totusi revin cu.art.21din lg.230/2007 care rastoarna supozitiile anterioare . -
(1) La adunarea generală de constituire a asociaţiei de proprietari, proprietarii vor alege dintre cei prezenţi un comitet executiv .
Ati infiintat acum asociatia de proprietari? Sunteti acum la adunarea generala de constituire a asociatiei?
Art.21 alin.3 spune : " Presedintele asociatiei de proprietari este fie candidatul care va obtine cel mai mare numar de voturi la alegerea membrilor comitetului executiv, fie oricare alt membru al comitetului executiv ales prin vointa sa si a majoritatii proprietarilor din cadrul adunarii generale". Nu reiese si de aici ca membri c.e. sant alesi dintre cei aflati in cadrul ad. generale ? Adunarea generala de constituire are alt regim decat adunarile generale subsecvente unde alesii nu trebuie sa fie prezenti ? Intreb doar, nu va suparati dar cred ca se aleg membri dintre proprietarii prezenti la adunare cei absenti nu manifesta interes daca nu au participat si nu si-au depus candidatura in scris.
Dumneavoastra aveti dreptate ca membii comitetului se aleg din cei prezenti. E in regula.
Dar nu e nici o tragedie daca atat timp cat nimeni nu vrea sa faca parte din comitet, sa alegem pe cineva care vrea, care indeplineste conditiile, dar care intamplator exact in ziua alegerilor este la o conferinta in alta localitate. Daca omul a lasat scris ori poate fi contactat telefonic si confirma cu glas tare sa-l auda toata adunarea ca este de acord cu alegerea sa, iar e in regula.
Repet, daca nu sunt altii, daca acesta este o persoana care merita a fi aleasa, chiar nu mai conteaza prezenta fizica atat timp cat este prezent prin alte mijloace.
Poate mai important este ca activitatea asociatiei sa fie buna.

Alte discuții în legătură

Comitet executiv dan61 dan61 Buna ziua,as dori sa-mi spuneti cine face parte din comitetul executiv, care sunt membrii care-l formeaza? (vezi toată discuția)
Comitet executiv asociatie proprietari nity nity Buna ziua! Sunt administrator al unui bloc din Brasov si am urmatoarea intrebare: S-a convocat o sedinta extraordinara si s-au ales membrii comitetului ... (vezi toată discuția)
Presedintele asociatiei de proprietari bureac62 bureac62 Va rog sa ma lamuriti pentru ca practica nu este peste tot la fel ?Cind au loc alegeri la asociatie pentru un nou presedinte,acesta trebuie ales dintre membri ... (vezi toată discuția)