avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Alegere in lipsa membru comitet executiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Alegere in lipsa membru comitet executiv

In cadrul adunarii generale se alege ca membru al com. executiv o persoana care nu este prezenta la adunare si care nu semneaza p.v. al adunarii la incheiere dar nici ulterior acesteia.Hotararile acelei A.G. a propriet nu sant comunicate niciodata proprietarilor.Daca hotararea nu a fost atacata in instanta ea ramane valida si acea persoana se poate reactiva ca membru al asociatiei dupa 1 an sa zicem?
Cel mai recent răspuns: zxc1 , utilizator 16:16, 27 Septembrie 2015
Innocenta a afirmat: "Daca hotararea nu a fost atacata in termen legal prevazut ,inseamna ca aceasta opereaza,respectiv persoana votata sa devina membru in comitetul executiv poate sa preia functia" Preluarea functiei ulterior adunarii generale de catre persoana votata in absenta, prespune indeplinirea formalitatii de a semna p.v.-ul ?
Dar ce intelegeti dumneavoastra cand spuneti ca un membru al comitetului "preia functia"?
E un membru al comitetului si atat. Vine la asociatie cand poate, participa la sedintele de comitet mereu sau atunci cand ii permite timpul... Nu inteleg cum "isi preia functia"X-(
Dna Inocennta a folosit sintagma cand a afirmat la inceputul topicului :"Daca hotararea nu a fost atacata in termen legal prevazut ,inseamna ca aceasta opereaza,respectiv persoana votata sa devina membru in comitetul executiv poate sa preia functia" referindu-se la persoana aleasa de A. G. membra a com. ex. in absenta, fara stirea ei,
Cu scuze dar eu nu-mi dau licenta in "ynocentta". Eu va raspund direct dumneavoastra la ceea ce sustineti dumneavoastra si iata la ce ma refer.
tomasso a scris:
... devreme ce hotararea nu a fost atacata in termen legal ea opereaza si persoana aleasa in lipsa isi poate prelua functia de membru in com. ex...

Este citat din ceea ce ati scris dumneavoastra Sambata, 19 Septembrie 2015, 09:29
Apoi Duminica, 27 Septembrie 2015, 11:49, reveniti intreband:
Preluarea functiei ulterior adunarii generale de catre persoana votata in absenta, prespune indeplinirea formalitatii de a semna p.v.-ul ?


Orice proprietar paote candida, poate fi propus, poate sa fie ales in comitetul executiv. Iar un membru al comitetului poate fi mai activ sau mai putin activ in functie de timpul pe care-l are la dispozitie, de colaborarea mai buna sau mai defectuoasa cu ceilalti membri, cu presedintele...
La fiecare adunare generala obisnuita anuala sau extraordinara se poate completa comitetul executiv, se pot alege alte persoane. Asa ca proprieatrii nu trebuie sa astepte "n ani" asa cum spuneti dumneavoastra avand in vedere ca cel putin odata pe an se tine adunarea generala.
tomasso a scris:

Precizez persoana in cauza este membru al asociatiei a fost aleasa in comitet desi absenta la adunare dar nu a preluat functia timp de un an dupa adunare ma intreb cum putea opera hotararea in conditiile in care procesul verbal al acelei adunari nu a fost semnat decat de un membru al comitetului (presedintele) insuficient pentru putea fi adoptata .

Normal, n-ar trebui să figureze ca membru al Comitetului Executiv odată ce n-a venit de un an la ședințele C.E., dar nici n-a semnat Procesul Verbal al Adunării Generale. Aici nu e o funcție la care se votează ... stând acasă.
Logic că nu se poate "reactiva" acea persoană, indiferent de funcție.
Ai spus "Hotărârile acelei A.G. a proprietarilor nu sunt comunicate niciodată proprietarilor."
Dacă e aşa, nu sunt statutare acele Ad. Gen. La voi se pare că e o mică "dictatură", cum e şi la mine, dar la tine e la o scară mai mică.
Oricum, dă detalii despre problemele pe care le contestați voi.
Şi trebuie să faceți Petiții către Primărie prima dată, apoi către Judecătorie sau Parchet, depinde de gravitatea faptelor !
Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2015
zxc1, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comitet executiv dan61 dan61 Buna ziua,as dori sa-mi spuneti cine face parte din comitetul executiv, care sunt membrii care-l formeaza? (vezi toată discuția)
Comitet executiv asociatie proprietari nity nity Buna ziua! Sunt administrator al unui bloc din Brasov si am urmatoarea intrebare: S-a convocat o sedinta extraordinara si s-au ales membrii comitetului ... (vezi toată discuția)
Presedintele asociatiei de proprietari bureac62 bureac62 Va rog sa ma lamuriti pentru ca practica nu este peste tot la fel ?Cind au loc alegeri la asociatie pentru un nou presedinte,acesta trebuie ales dintre membri ... (vezi toată discuția)