avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de propietate

buna ziua

Am si eu o nelamurire, am 47 de ani iar casa in care locuiesc este pe numele soacrei mele, deoarece atunci cand am cumparat-o era pe vremea lui ceausescu si nu puteai dobandi mai mult de o propietate si am trecut-o pe numele ei, dar mentionez ca este luata cu banii mei si ai sotului, dar sotul este plecat de acasa de 3 ani cu alta femeie, dar nu suntem divortati.Am 2 copii si as vrea sa trec casa pe numele lor, dar credeti ca exista vreo problema daca soacra mea nu este de acord? Va multumesc si astept un raspuns

Am uitat sa mentionez ca locuiesc la tara, Iar pamantul pe care este facuta casa este pe numele meu si al sotului, iar la primarie noi figuram ca propietari, ea este propietara decat in actul de vanzare- cumparare.Ce anume tb sa fac? Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 17:16, 15 Iulie 2009
Discutati cu soacra, intrucat este proprietara si obtineti acordu l acesteia .Ea este singura care are puterea de a decide , iar daca este de acord poate trece casa pe numele copiilor.
Scuze de intrebare dar pe Titlul de proprietate cine este trecut? La primarie in ce anume sunteti inregistrata ca proprietar? Actul de vanzare cuprinde casa si terenul ?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2009
ContSters96141, utilizator
Atat timp ce pe acte soacra este proprietar, ea decide ce face cu casa. Incercati sa discutati cu ea si sa-i explicat de de fapt vreti binele copiilor si nu urmariti interesul dumneavoastra.
Si inca ceva.....soacra este de acord cu comportamentul fiului? Adica ca si-a parasit sotia si copiii pentru alta femeie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare casa bebe09 bebe09 Buna ziua, Am pe numele meu o casa si un teren pt care soacra mea mi-a facut acte cand era in viata. Aceasta a fost casatorita cu un domn care de asemenea a ... (vezi toată discuția)
Succesiune sorintm sorintm Buna ziua.Doresc sa ma ajutati cu cateva pareri in legatura cu cazul sotiei mele.Tatal ei a decedat anul trecut.Soacra si socrul meu au doi copii:sotia mea si ... (vezi toată discuția)
Autorizare construcție Raluca1606 Raluca1606 Buna seara!Eu si sotul meu vrem sa costruim o casa in curtea socrilor. Problema este ca actele sunt pe numele soacrei mele si a surori ei. Cum putem face sa ... (vezi toată discuția)