avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Actiune in contencios impotriva Ministerului Educatiei ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Actiune in contencios impotriva Ministerului Educatiei Nationale

Va rog sa ma ajutati sa formulez o actiune in contencios pentru a obliga ministerul educatiei sa-mi elibereze niste acte.
Am participat in calitate de expert pe temen scurt intr-un proiect POSDRU ,am semnat un contract de prestari de servicii care mi-a fost luat de catre managerul de proiect sa-l semneze si nu am primit exemplarul ce mi se cuvenea.Am facut o plangere catre ,,Nereguli POSDRU''si mi s-a raspuns ca nu s-a cerut rambursarea proiectului si sa-i actionez in judecata pentru a recupera banii ce mi se cuvin in urma muncii prestate in acest proiect.Problema este ca eu nu detin niciun document semnat de beneficiarii proiectului si acestia nu raspund la intrebari.Le-am scris intrebandu-i despre contract si alte documente,dar nu au raspuns.M-am gandit ca i-as putea determina prin Contencios sa-mi elibereze actele pentru a-i putea actiona in instanta pt a racupera banii ce mi se cuvin.Eu sunt profesoara si veniturile mele nu prea imi permit angajarea unui avocat asa ca incerc sa fac aceasta actiune singura.Va rog sa ma ajutati sa formulez actiunea
Buna ziua,
Este vorba de o actiune destul de complexa ce necesita niste studii juridice. Ar fi bine totusi sa contactati un avocat care sa va analizeze actele si sa va intocmeasca actiunea. Nu este atat de mult precum va imaginati! Urmand ca ulterior sa mergeti in instanta singura, daca nu va permiteti plata in continuare pentru reprezentare.
Este recomandabil ca o actiune sa fie bine intocmita inca de la inceput, deoarece ulterior nu veti mai putea schimba mare lucru. Daca imi permiteti o gluma, este ca la croitor: daca croiti materialul prost de la inceput, nu mai puteti sa obtineti rezultatul dorit.

Acum , pe speta dvs. eu vad o actiune in pretentii, de competenta instantei civile si nu a instantei de contencios.
Puteti solicita, in cadrul actiunii in pretentii, pe un capat subsidiar al cererii, si obligarea la depunerea actelor necesare.
Deschizand o actiune in contencios, veti pierde termenul stabilit de lege pentru introducerea actiunii in pretentii, astfel incat degeaba veti obtine actele necesare, ca nu veti mai avea ce face cu ele.

Tocmai de aceea, va sfatuiam mai sus ca ar fi bine pentru inceput sa contactati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune in instanta mihai3434 mihai3434 Buna ziua, Sunt parte intr-un proces de succesiune dupa mama ,dezbatut in instanta alaturi de tata si sora mea. Instanta de fond a dat o sentinta din pacate ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie gc gc am depus si eu actele la primarie pentru a primi autorizatie de constructie a unei case si nu am primit-o deoarece drumul de acces la parcela mea este privat ... (vezi toată discuția)
Daune morale rca marcoo76 marcoo76 cine poate sa-mi spuna cum se procedeaza in cazul in care dau o societate de asigurari in judecata pentru daune morale? caut un avocat dispus pentru aceasta ... (vezi toată discuția)