avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare de nume
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare de nume

Buna ziua!

Momentan sunt in decursul unui proces. Din motivul ca faptele care le-am savarsit au umplut imediat presa, si a numelui de familie care numai romaneste nu suna, ba chiar este destul de unic pe o raza de 2000 de km ... banui ca angajati HR ... cam evita sa imi permita sa selecteze CV-ul meu pentru a ajunge sa sustin un interviu.

Cazierul judiciar este curat pentru moment, si banui ca va ramane la fel pana la pronuntarea sentintei finale.

Probabil ca suna putin ciudat, dar in domeniul in care lucrez cazierul judiciar este rar cerut la angajare.

Ma intereseaza daca am sorti de izbanda sa imi schimb numele, in special numele de familie !?

Si un aspect foarte important: imi pot schimba toate actele, in special diplomele de studiu ?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 17:05, 19 Septembrie 2015
Schimbarea numelui se poate face doar cu motive intemeiate, nu stiu daca aveti. Cititi aici care ar putea fi acele motive:
[ link extern ]

xterd a scris:

Si un aspect foarte important: imi pot schimba toate actele, in special diplomele de studiu ?

Actele da, diplomele nu. Daca ati reusi, ar trebui sa prezentati mereu odata cu diploma/dimplomele o copie dupa decizia de aprobare a schimbarii de nume ca sa dovediti ca sunteti aceeasi persoana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numele de familie nancyadina nancyadina Buna ziua.In urma cu jumatate de an m-am ccasatorit si am luat numele de familie al sotului.Sunt medic de profesie si am multe diplome pe numele de fata,de ... (vezi toată discuția)
Schimbare prenume copil SHAMMY SHAMMY Buna ziua. As dori sa stiu daca pot schimba un prenume al copilului din certificatul de nastere, avand in vedere urmatoarea motivare: unuia dintre parinti nu ... (vezi toată discuția)
Sotul a decedat - schimbare nume cornel10 cornel10 sotul a decedat de 4 ani , acum sant singura ,acum vreau sa am numele pe care lam avut cand eram singura fata, ce am de facut , cat ma coasta an lei , ? va ... (vezi toată discuția)