avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare termica a blocului si obligativitatea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare termica a blocului si obligativitatea schimbarii termopanelor

Buna ziua.
Locuiesc de cativa ani in blocul E21, din str. Nicolae Sebe, nr. 11 sector 3 Bucuresti.
Cand m-am mutat in acest apartament tot ceea ce tine de ferestre si balcon era inchis in tamplarie termopan.
De cca. o saptamana au venit cu reabilitarea termica a blocului in care locuiesc si cei de la firma de reabilitare mi-au pus in vedere ca, daca am termopane cu 3 camere sunt obligat (cica asa se prevede la lege...) sa le schimb cu termopane cu 5 camere ca cele care vor monta ei. Mi-au mai spus ca daca nu vreau sa le schimb trebuie sa am acte pe termopane si sa le trimit eu sau ei la primarie iar cei de la primarie sa-si dea acordul daca mi le schimba sau le lasa. Cum eu am preluat la mutarea in apartament si termopanele, nu cunosc cate camere au si nici nu am actele lor.
Specific ca reabilitarea termica a blocului se face integral cu fonduri europene.

1. Vreau sa cunosc daca exista vre-o lege comunitara europeana, nationala, locala de administratie m-ar obliga sa schimb termopanele daca au 3 camere si daca trebuie sa fac dovada la primarie printr-un act?

2. Daca exista o lege (sector 3) in care se prevede ca, la reabilitare blocurilor unde de regula se monteaza tamplarie termopan de culoarea alb iar proprietarul are de o alta culoare respectiv maron venghe acesta este obligat sa le schimbe cu cele de culoare alb.

3. S-a indus in randul vecinilor mei zvonul precum ca celor care au deja termopane si le schimba acestora li se vor lua termopanele care vor fi date jos chiar daca le apartin de drept.

4. Sunt vecini in blocul meu care NU doresc inchiderea balconului. Vor fi obligati acestia sa-si inchida balconul?


Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Septembrie 2015
Nicu2015, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionica Porumbel , Consultant in arhivarea documentelor 20:22, 10 Aprilie 2023
Nu-ti trebuie autorizatie de constructie pentru instalare termopane.Vedeti legea 50/91,art.11
exact
Nu trebuie autorizatie cf articolului invocat cand se executa "b)reparaţii şi înlocuiri de tâmplărie interioară şi exterioară, dacă se păstrează forma, dimensiunile golurilor şi tâmplăriei"
Unde ati vazut fereastra cu tamplarie PVC care sa respecte forma si dimensiunile tamplariei de lemn? Daca schimb tamplaria de lemn putrezita cu una tot de lemn identica n-am nevoie, dar daca schimb o tamplarie din lemn vopsita in alb cu una PVC de culoare roz sigur imi trebuie.
Buna ziua.
Fiind un sediu de firma, am inteles ca trebuie sa platesc integral reabilitarea. Apartamentul in speta are geamuri termopan ( 3 camere), izolatie de 5cm, robineti cu termostatat. Am discutat cu o firma care se ocupa de certificate energetice si mi-a spus ca ar trebui sa fie clasa A. In acest caz sunt obligat sa platesc ceva? La o prima discutie cu un reprezentant al primarie mi s a spus ca in reabilitare intra si terasa, schimbarea tevilor, etc.
Ce este de facut? Multumesc
Buna seara! Și eu trec în aceste zile prin acest calvar, obligandu-ma sa schimb toate termopanele cu ramele lor printr-o hârtie care nu este semnată și stampilata. Doar un nume trecut. Am cerut un act de la Primăria sectorului 4 dar până în prezent n-am primit nici un act sau răspuns. Am refuzat sa schimb ramele solicitand doar pervazul exterior care sa acopere pereții îngroșați cu polistiren de 10 cm dar presiunea Administratorului împreună cu firma de termopane continua. Sunt obligat sa schimb și fereastra din interiorul balconului cu camera ceea ce m-a surprins.
Deocamdată aștept un act oficial de la Primărie.
Ultima modificare: Luni, 10 Aprilie 2023
Laurentiu C, utilizator

Alte discuții în legătură

Returnare bani termopane Ana24M Ana24M In prezent, blocul in care locuiesc se afla in curs de reabilitare termica. Cineva mi-a spus, la un moment dat, ca proprietarilor care vor sa-si pastreze ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea termica a blocurilor serbanimvest serbanimvest Referitor la reabilitarea termica a blocurilor, am citit toate discutiile din forum, dar nu am gasit nici o situatie ca a mea. Blocul in care sunt ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica obligativitate schimbare profile pvc cu altele impuse de primarie amadeusm amadeusm Cf. legii 10/1995 si a primariei sec 3 in reabilitarea termica se poate impune schimbarea tamplariei pvc existente cu alta? Sunt obligat sau pot pastra pe cea ... (vezi toată discuția)