Am 2 probleme legate de acordarea concediului de odihna.
-Lg 53/2003 prevedea la art 140 alin 4 cum se stabileste CO pt salariatii cu CIM cu timp partial ex. unei persoane care lucreaza 4ore/zi i se acorda 12 zile CO/an daca la un program de 8ore/zi ar fi primit 24 zile CO conform Contractului Colectiv. Bun, abrogandu-se alin 4 al art 140 problema se schimba...acelei persoane care lucreaza 4 ore/zi ii acord 24 zile CO/an. Am inteles bine? Si trebuie intocmit un act aditional de modificare a CO, nu-i asa?
- o alta problema e in legatura cu art 140 alin 2 de unde eu inteleg ca daca o persoana beneficiaza de CFS, CM , numarul de zile de CO scade direct proportional. ex. o persoana care are 24 zileCO/an beneficiaza de 17 zile CM in luna februarie a anului in curs -> ca nu mai are dreptul decat la 23 zile CO in acest an??????
Multumesc pentru atentia acordata
Foarte corect gandesti.
Numai ca: ii stabilesti dreptul de CO pana la 01.07.2005 proportional cu prg de munca (4 ore) si alt drep de CO de la 01.07 pana la 31.12.2005
adica:
*24:12x6:2 = 6 zile (pt 4 ore pana la 01.07)
*24:12x6 = 12 zile (de la 01.07 - 31.12.05)
Total drept CO/2005 = 18 zile
......................................................................
Nu trebuie sa faci Act aditional (vezi art 17 alin (4)/C muncii)
.......................................................................
Co se acorda proportional cu activ prestata (art 140 alin (2)/C muncii) CFS si CM nu este perioada lucrata, pt aceste luni nu se acorda CO
Multumesc mult de tot pentru raspuns si pentru viteza de reactie. Eu sunt invatacel iar cei cu experienta din jurul meu sunt mai in ceata decat mine... Inca o data multumesc mult.
Daca o persoana si-a efectuat tot CO de care are dreptul in anul curent (conform Contractului Colectiv)si acum a intrat in CM->practic a beneficiat de mai mult CO decat trebuia. Cum se rezolva problema zilelor de CO acordate in plus? Se pot lua din CO pe anul urmator?
Calcul co
TEA
Salut,
Intrebarea mea este urmatoarea: daca s-au abrogat dispozitiile Codului Muncii privitor la calcularea nr de zile de CO proportional cu timpul efectiv ... (vezi toată discuția)
Co/cm/cfs/cp
Din ceea ce stiu eu CM prevede ca Co se acorda proportional cu activitatea prestata (art.140), deci daca un angajat a fost in CM/Cfs/Cp proportional cu aceasta ... (vezi toată discuția)