Am 2 probleme legate de acordarea concediului de odihna.
-Lg 53/2003 prevedea la art 140 alin 4 cum se stabileste CO pt salariatii cu CIM cu timp partial ex. unei persoane care lucreaza 4ore/zi i se acorda 12 zile CO/an daca la un program de 8ore/zi ar fi primit 24 zile CO conform Contractului Colectiv. Bun, abrogandu-se alin 4 al art 140 problema se schimba...acelei persoane care lucreaza 4 ore/zi ii acord 24 zile CO/an. Am inteles bine? Si trebuie intocmit un act aditional de modificare a CO, nu-i asa?
- o alta problema e in legatura cu art 140 alin 2 de unde eu inteleg ca daca o persoana beneficiaza de CFS, CM , numarul de zile de CO scade direct proportional. ex. o persoana care are 24 zileCO/an beneficiaza de 17 zile CM in luna februarie a anului in curs -> ca nu mai are dreptul decat la 23 zile CO in acest an??????
Multumesc pentru atentia acordata
Daca ai stii cat de mult imi doresc sa am de la cine invata ca sa nu mai dau cu capul de pereti....
Abia azi am gasit site-ul asta.
Multumesc mult si sper sa ma mai ajuti caci garantat am nevoie de MUUUUUUUUUULT ajutor.
Daca CO se acorda la norma intreaga indiferent de durata timpului de munca, inseamna ca, CAS sau alte obligatii de acest gen se platesc si ele la nivelul normei intregi de munca? Ce credeti? Banuiesc ca ceva tot s-a stabilit in compensatie.
Calcul co
TEA
Salut,
Intrebarea mea este urmatoarea: daca s-au abrogat dispozitiile Codului Muncii privitor la calcularea nr de zile de CO proportional cu timpul efectiv ... (vezi toată discuția)
Co/cm/cfs/cp
Din ceea ce stiu eu CM prevede ca Co se acorda proportional cu activitatea prestata (art.140), deci daca un angajat a fost in CM/Cfs/Cp proportional cu aceasta ... (vezi toată discuția)