Incep actele pentru programul prima casa prin CEC Bank. Cand mi-a dat proprietarul extrasul de carte funciara pentru informare am vazut o mica eroare: numarul contractului de vanzare-cumparare trecut in extras este altul decat cel de pe contractul propriu zis : in loc sa fie 7218 au scris 7212! Ce trebuie facut in acest caz?Care e modul cel mai rapid de a remedia aceasta eroare?
Aveti cumva idee cam cat dureaza? 1 saptamana, 2 saptamani, o luna ca sa modifice aceea eroare? E prima data cand fac un credit, si din cate am inteles fondurile pentru prima casa sunt din ce in ce mai putine... Va multumesc foarte mult pentru raspuns!
Acum ati primit de la proprietar un extras de cf ptr informare cu privire la stadiul actual dar la banca trebuie sa prezentati un extras ptr informare in care sa fie notata promisiunea bilaterala de v/c si in care eroarea sa fie corectata.
Prezentati bancii extrasul ptr informare primit ptr a demonstra ca apartamentul este lipsit de sarcini si in paralel proprietarul sa desfasoare formalitatile ptr obtinerea unui nou extras corect pe care sa il prezentati ulterior bancii. La final se va solicita un extras pentru autentificare si acolo ar trebui sa trecut contractul corect.
Daca in extras corespunde descrierea apartamentului cu cel din contract este posibil ca persoana desemnata din banca cu verificarea corectitudinii informatiilor sa sesizeze sau nu eroarea. Intre timp obtine extrasul corectat.
Daca va este respins dosarul de credit din cauza acestei erori nu se poate considera ca incheierea tranzactiei nu se poate finaliza din vina dvoastra si astfel nu veti pierde avansul prevazul in promisiunea bilaterala de v/c ci a vanzatorului care va trebui sa va plateasca dublul avansului.
Aveti grija sa prevedeti in promisiune clauze de penalizare daca nu va restituie avansul intr-un anumit timp de la data informarii despre respingerea dosarului si locul restituirii avansului.
Va multumesc mult pentru informatii. Cand am depus vineri actele, au zis ca le trimite catre avizul de legalitate. Mi-e frica sa nu fie respins dosarul in acest punct! Ar putea sa mi-l accepte asa si, cum ati spus dumneavoastra,sa se corecteze greseala in paralel cu demersul dosarului?
Cartea funciara
Floroba
Buna ziua ,
Doresc sa achizitionez un teren intravilan in Bucuresti si am facut la notariat cu vanzatorul o promisiune bilaterala de vanzare cumparare , ... (vezi toată discuția)