avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare prejudiciu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare prejudiciu

buna ziua,
Ma confrunt cu o problema si as avea nevoie de indrumarea dvs!
acum 4 ani sotul meu a fost convins de singurul lui frate sa mearga la notariat si sa-i cedeze drepturile lui de mostenire. discutia dintre ei 2 a fost ca sotul meu va merge la notariat sa -i cedeze doar partea de casa (si el ne va da bani in particular), nu si pamantul mostenit de la parintii lor decedati. la notariat actele erau deja pregatite si sotul meu trebuia doar sa semneze...ideea e ca la notariat a semnat o hartie in care scria"eu,.... consimt sa cedez bunurile mostenite de la defunctii mei parinti in favoarea fratelui meu...." asta inseamna ca sotul meu a renuntat si la casa si la teren, nu??? desi noi am discutat doar de casa....acum se mai poate face si succesiunea pentru pamant? ca asa s-a informat cumnatul meu la notariat atunci. noi nu avem niciun act de la notariat, toate fiind la cumantul meu.
problema e ca desi au trecut 4 ani de atunci noi nu am primit decat promisiuni si niciun ban iar acum ceva timp cumnatul meu a decedat iar cumnata mea nu lucreaza deci nu ne mai poate plati nimic.
casa era un duplex- format din 2 case lipite- cu contoare separate, numere separate, una fiind a socrilor mei la care a renuntat sotul meu iar cealalta era a bunicii sotului meu care inca mai este in viata si care i-a vandut-o (asa spune el ca noi nu am vazut niciun act- sotul meu fiind mai mic cu 16 ani decat fratele lui) cumantului meu si sotiei lui cu clauza de intretinere dar acestia sunt plecati in Italia la munca din anul 2000, timp in care doar eu si sotul meu am dus-o pe bunicuta la doctor, la cumparaturi, i-am spalat.
nu vreau sa-i fac rau cumnatei mele dar nu as vrea nici ca eu si sotul meu sa ramanem fara nimic avnd si 2 copii mici in intretinere (5 si 7 ani) iar ea sa ne rada in nas si sa se lafaie in casa de aceea va rog sa ma indrumati in cazul in care nu ajungem la nicio intelegere cu ea pe cale amiabila pentru ca noi doar am vorbit ca ne va plati fara insa sa stabilim nicio suma care oricum nu are importanta ca ea oricum nu are niciun venit si locuieste in Italia in casa fiului ei si a nurorii ei deci practic e intretinuta!
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 19:55, 22 Septembrie 2015
Soțul a renunțat la moștenirea părinților, sa fie sănătos dacă nu a citit ce semnează.
Dacă cumnata are copil cu cumnatul, va luați adio de la moștenirea cumnatului. Dacă nu au copii ( poate fiul de care vorbiți e al ei), pe cumnat îl mosteneste soțul dvs și cumnata, vi s-ar întoarce ceva din averea părinților.
Ce mai puteți face, e sa o convingeți pe bunica sa atace acel act. Trebuie sa mergeti cu actul la avocat, contează prețul, părțile.
Cititi cu atentie actul. Nu poti sa cedezi ceva ce nu detii. Intai trebuie facute actele de mostenire, apoi esti proprietar si apoi le poti dona-ceda. Sau poti da in scris ca renunti la mostenitea ramasa de la parinti si asa ai cedat totul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare act de vanzare cumparare carmengabrielalucaci carmengabrielalucaci Bunica mea, vaduva, a facut anul trecut un act de vanzare cumparare prin care, dupa moartea ei, lasa casa parinteasca fiului , unchiul meu fiind, si sotiei ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare apartament cu clauza de intretinere pentru unul dintre copii ninasave ninasave Buna ziua Am facut act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere fiului si nurorii noastre pe un apartament proprietate personala cumparat impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Drep la mostenire lumifatu lumifatu Mesaj:As dori sa stiu daca, in speta despre care va voi scrie, am toate actele si, mai ales, sanse de castig. Sotul meu nu mai este si vreau sa castig, in ... (vezi toată discuția)