Dupa o relatie de vreo 2 ani m-am despartit de fostul prieten sa zic asa (am trait in concubinaj practic) pt motivul bani in principal. apartamentul in care am locuit impreuna este proprietatea mea, achizitionat dintr-un credit ipotecar in nov 2008. de atunci stam impreuna in casa mea, eu suportand toate cheltuielile casei, rate, macare tot. el dinainte sa ne mutam la mine nu mai lucra ... avea un ajutor de somaj obtinut cu greu, pe care niciodata nu l-a folosit in interesul casei.
eu am rate la apartament si masina si nu m-am m-ai descurcat sa il sustin si pe el, eu actualmente fiind tot somera si l-am dat afara din casa ... insa am ramas cu datorii destul de mari la intretinere, urmeaza sa imi taie curentul in 2 zile neavand de unde sa platesc ... Pot cumva legal sa recuperez din banii cheltuiti cu el? mentionez ca in toata aceasta perioada el a avut domiciliul pe actul de identitate la mine (l-am primit in spatiu - el fiind din alt judet).
ce fac? poate imi dati un sfat ... sunt trista, situatia ma depaseste. nu as mai face din nou aceeasi greseala , insa ... sunt disperata ca am ramas in uma cu datoriile mele la banci.
multumesc
este cam greu de dovedit ceea incercati.Este corect ca doriti sa va recuperati cheltuielile, insa daca nu aveti inscrisuri in baza carora sa demonstrati nimic. . Nu stiu daca orice ati incerca , chiar proba cu martori ar putea fi inutila ,deoarece cocubinajul nu are nici o reglementare in legislatia noastra. Incercati pe cale amiabila cu prietenul dvs. sa rezolvati problema, poate va fi totusi de buna credinta , ati fost apropiati , iar oamenii se pot schimba si in bine.
am inscrisuri ... facturile de utilitati platite in prin banca din contul meu curent, foi de varsamant in care depun eu bani la el in cont pt rate (aceste rate si le-a facut inainte sa ne cunoastem ... deci banii nu si i-a cheltuit cu mine) sau bani transferati din contul meu in contul lui ... totul am platit prin banca pe internet banking ... pot justifica asta cu documente emise de banca
ma pot adresa cuiva? poate politiei sau tribunalului ... ca asta l-ar speria putin si nu ar mai face doar promisiuni ... niciodata nu s-a tinut de cuvant si de 3 saptamani doar promite , iar pe mine ma terorizeaza bancile si recuperatorii cu telefoanele de amenintare... m-ar ajuta mult acesti bani
Incercati sa discutati deschis cu fostul dvs prieten si sa obtineti ceea ce v-ati propus . Dvs aveti nevoie de o solutie rapida fiindca aveti nevoie de acei bani , pe cand calea judecatoreasca este anevoioasa si de obicei dureaza suficient de mult incat sa nu va ajute in acest moment.
Apelati la un avocat pentru o eventuala conciliere!