avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa impartim cheltuielile .se poate?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa impartim cheltuielile .se poate?

Dupa o relatie de vreo 2 ani m-am despartit de fostul prieten sa zic asa (am trait in concubinaj practic) pt motivul bani in principal. apartamentul in care am locuit impreuna este proprietatea mea, achizitionat dintr-un credit ipotecar in nov 2008. de atunci stam impreuna in casa mea, eu suportand toate cheltuielile casei, rate, macare tot. el dinainte sa ne mutam la mine nu mai lucra ... avea un ajutor de somaj obtinut cu greu, pe care niciodata nu l-a folosit in interesul casei.
eu am rate la apartament si masina si nu m-am m-ai descurcat sa il sustin si pe el, eu actualmente fiind tot somera si l-am dat afara din casa ... insa am ramas cu datorii destul de mari la intretinere, urmeaza sa imi taie curentul in 2 zile neavand de unde sa platesc ... Pot cumva legal sa recuperez din banii cheltuiti cu el? mentionez ca in toata aceasta perioada el a avut domiciliul pe actul de identitate la mine (l-am primit in spatiu - el fiind din alt judet).
ce fac? poate imi dati un sfat ... sunt trista, situatia ma depaseste. nu as mai face din nou aceeasi greseala , insa ... sunt disperata ca am ramas in uma cu datoriile mele la banci.
multumesc
Cel mai recent răspuns: YUKI , utilizator 15:06, 17 Iulie 2009
legally a scris:

Incercati , depuneti o cerere la judecatorie , insa va dura ceva timp , in plus nu se stie daca va va fi admisa.

se timbreaza aceasta cerere? se depune la judecatoria din orasul meu sau al lui (acum s-a mutat la el in oras)? in ce context pot formula plangerea ... ca si cheltuile de intretinere sau ca si imprumut pe care nu mi l-a restituit? pt ca asa zicea imprumuta-ma ca ti dau inapoi ... inca aud aceleasi lucruri, ca mi va da intr-o zi , insa nu stiu in care pt ca promisiuni am de aproape un an de zile.
E o actiune in pretentii si se timbreaza la valoare; instanta competenta sa solutioneze cauza e cea de la domiciliul fostului prieten.
Cat despre sanse, putine, f. putine. Dvs ar fi trebuit sa stabiliti niste reguli clare de la inceput si daca nu isi indeplinea obligatiile, ar fi trebuit sa paraseasca locuinta masi devreme. Bunurile va apartin in continuare astfel incat e bine sa va hotarati strategia: 1) o lupta nesfarsita cu fostul prieten fara a avea garantia ca veti castiga procesul si apoi ca veti putea recupera ceva de la el, toate cu costuri substantiale ( 10% taxa timbru, onorariu avocat, cam tot atat sau mai mult, cheltuieli de executare, in cazul in care se va castiga tot 10%, etc.) sau 2) sa va concentrati asupra modalitatilor de a reusi sa iesiti din criza: vindeti masina, inchiriati o camera unor studente sau eleve, in toamna, insistati sa gasiti un job pentru dvs, etc.
Eu as inclina pentru a doua varianta, mai realista.
alte sfaturi... ce parere aveti?
Sa presupunem ca incepeti o actiune in instanta... Pt banii pretinsi trebuie sa... platiti o ”taxa” (pe care o recuperati daca veti castiga procesul)... Veti arata (dovedi) ca ati depus / virat bani in contul lui pt a-l ajuta sa isi achite ratele pt un credit personal luat inainte de a va cunoaste (sau de a fi impreuna)... iar el spune ca v-ati asumat virarea acestor bani pt... (cine stie ce-i da prin cap sa zica)... Si va veti afla in ingrata situatie gen ”cuvantul dv impotriva cuvantului sau” – martori... Sa presupunem ca veti avea castig de cauza... El e somer, deci nu are bani... Poate nu are nici bunuri materiale in proprietate, deci nu aveti ce sa executati silit... Cand se termina perioada de somaj puteti pune in executare sentinta (de executare silita) numai daca el are un loc de munca – pt a cere poprire pe salar...

Cu alte cuvinte, solutii sigure nu exista.... Puteti incerca varianta instantei, dar trebuie sa va asteptati la costuri...

Facturile pt utilitati nu prea sunt relevante...
parerea mea e ca v-ati trezit cam tarziu,cum spunea si trope_doi e cuvantul lui impotriva cuvantului dumneavoastra.......si ar mai putea fi interpretat ca o rautate avand in vedere ca v-ati despartit se poate presupune ca daca erati impreuna nu ii mai cereati banii inapoi erau considerati gesturi de iubire,:oops: in instanta aveti putine sanse f putine si din cate am inteles nu prea aveti timp la dispozitie(va bat facturile la usa).........parerea mea este ca mai bine va gasiti un servici si usor usor uitati de acest episod si incercati sa nu mai faceti aceeasi greseala pe viitor.....in ziua de azi poti trai cu o persoana 10 in casa ,dar ajungi la concluzia ca nu ai cunoscut -o niciodata cu adevarat....#-o:sorry:......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are vre-o sansa s-a castyige un proces in care cere jumatate din valoarea casei? Nikiii Nikiii Sant data in judecata de fostul prieten caruia i-am facut buletinul pe adresa mea,avand pretentie si el la jumatate din casa mea ,eu cumparandu-mi casa inainte ... (vezi toată discuția)
M-am casatorit de aproape 10 ani , iar acum am divortat. sotia ... Vali111222 Vali111222 M-am casatorit de aproape 10 ani , iar acum am divortat. Sotia a avut un apartament pe care la vandut cu 45.000 euro bani proprii ( obtinut prin mostenire ) ... (vezi toată discuția)
Proces pentru un presupus imprumut MashaD MashaD Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns/parere despre urmatorul caz: Am un prieten care a divortat recent (au si un copil impreuna, copil care a ramas ... (vezi toată discuția)